На газ или нафта?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Re: На газ или нафта?

Мнениеот FELIPE » Сря 17 авг 2011 21:29

И аз като бивш газаджия и настоящ дизелджия да кажа-за непретенциозна евридейка, с която да ходиш на работа твърдо съм за кола на газ,за магистрала и на дълъг път TDI-то.
Бората до работата ми не може да загрее сега лятото,за зимата не ми се мисли,тогава всеки ден ще я карам студена по на 4-5 км. ...и напролет заедно сме на почистване на геометрия и колектори :D ,къде ще ми е икономията не знам,докато Вентото си го юрках на газ студено и не ми пукаше загряло ли е да го вкарвам в обороти или не.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 17 авг 2011 21:32

То лошо няма да го юркаш студено на газ, ама нали знаеш как гори тогава? При мен разликата е от порядъка на 30% отгоре, като я карам студена. mhihi

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Сря 17 авг 2011 21:38

Е 14/100 на газ студено без да мислиш за геометрии и турбини,срещу 8/100 нафта(зимата трябва да е най-хубавата възможна,разбирай скъпа)-смятай.

ivan topalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan topalov » Сря 17 авг 2011 21:42

странно,цяла зима изкарах с "ефтината" нафта на лукойл,пък турбото си работи и нямам проблем с геометрия и тн.
Явно така си чул,че някой е казал,че на някой му е станало това.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 17 авг 2011 21:50

FELIPE написа:Е 14/100 на газ студено без да мислиш за геометрии и турбини,срещу 8/100 нафта(зимата трябва да е най-хубавата възможна,разбирай скъпа)-смятай.

Карам си с проста нафта от Ромпетрол, добавки не слагам, толкова за скъпата и хубава нафта. Четири зими си паля всеки ден, карам по 3-4км в посока. Вярно по-трудно загрява. Ко речи за турбото и геометрията mhihi

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 17 авг 2011 21:56

FELIPE написа:И аз като бивш газаджия и настоящ дизелджия да кажа-за непретенциозна евридейка, с която да ходиш на работа твърдо съм за кола на газ,за магистрала и на дълъг път TDI-то.
Бората до работата ми не може да загрее сега лятото,за зимата не ми се мисли,тогава всеки ден ще я карам студена по на 4-5 км. ...и напролет заедно сме на почистване на геометрия и колектори :D ,къде ще ми е икономията не знам,докато Вентото си го юрках на газ студено и не ми пукаше загряло ли е да го вкарвам в обороти или не.

Ами ако си изключил EGR-a за да върви....просто караш неизправна дизелова кола...Моят ТДИ и зиме и лете точно на едно и също място достига 90 гр.....но EGR си работи перфектно....и всеки ден пак на определено място за 30 сек се вдигат 3500 об....нямам проблеми с геометрията а дори 7/100 разход не съм имал даже и зимата....А като си "юркаш" студен "газта" какво става с ДВГ предполагам,че знаеш...

Потребителски аватар
uCnaHeTcA
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот uCnaHeTcA » Чет 18 авг 2011 2:01

Rabbit_TDI написа:Като цяло една малка 20-25 литра бутилка е напълно достатъчна защото газстанции бол ,а 25 литра са си 300-400 км извънградско.

1) 25 литрова бутилка не събира 25 литра газ... Да сме по-конкретни, на днешните цени - около 25лв и някакви стотинки, взависимост колко ще се задържи пистолета...
2) От кога с 25 лева газ, а не литра (примерно), можеш да минеш 400км. :shock
Карам АБС на газ... Но предвид другата ми кола, тази понякога ми е досадно бавна... Та взимам да се насочвам, като че ли към АФН-а... Въпреки, че цените за поддръжка са доста различни, но... И въпреки това, бих го разменил само за АФН ГТИ 20 яре 2/3 врати... Другите не ми се гледат даже :dontknow: :bishop
П.П. Този мотор (АБС) е перфектен за градско, предвид максималния въртящ момент в доста ниски обороти за атмосферен бензинов мотор... Доста време рових тук, докато избера правилния мотор... Но се дразня на постоянното ръчкане извънградско, особено като бързам... :dontknow:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”