въпрос за харченето на голф 3 1.4 ми

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Сря 14 мар 2007 22:54

vasstop написа:
kokovas написа:...т.е. че 1.8 дава по нисък разход от 1.4.....дори и за идентични двигатели.....

Никой не казва, че дава по-нисък разход. Но на практика разликата в разхода е толкова малка спрямо вървежа на колата, че не си заслужава да взимаш 1.4 ако имаш вариант да избереш 1.8 ;)

е...ти не казваш,но по назад в темата точно това се казва...на места даже категорично се заявява че 1.8 със сигурност щяло да харчи по малко от 1.4.....а другото вече всеки сам си го преценява,дали да спести 5-600 лева на година,или да се кефи с по мощна кола и да не се стиска за гориво ако има възможност.....

Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doko » Чет 15 мар 2007 11:15

joker написа:
dokogolf написа:Всичко казано до тук не променя факта че АБД е доста по- икономичен! Някой с АБС ако постигне разход 5-6 да свирка да черпя. Всичко друго е само теория, важното е на практика какво се получава! :wink:

Един колега беше направил сравнение и то много точно между Пасат 1.8 и Голф 1.6...Без много обяснения той много точно е посочил фактите.Не е важно кой може да постигне най-нисък моментен разход,а какъв ти е средния разход при комбинирани условия-щото реално той ти излиза от джоба!Карай ти ABD със 140 км/ч пък да видим какъв ще му е разходът!

Колко е ограничението на магистралата ? Колко често ти караш с 140 ? Аман от състезатели и мянияци......
:evil:
И още веднъж казвам - не съм се напинял да постигна нисък разход, той просто си е такав

Последна промяна от doko на Чет 15 мар 2007 11:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 15 мар 2007 11:20

dokogolf написа:
joker написа:
dokogolf написа:Всичко казано до тук не променя факта че АБД е доста по- икономичен! Някой с АБС ако постигне разход 5-6 да свирка да черпя. Всичко друго е само теория, важното е на практика какво се получава! :wink:

Един колега беше направил сравнение и то много точно между Пасат 1.8 и Голф 1.6...Без много обяснения той много точно е посочил фактите.Не е важно кой може да постигне най-нисък моментен разход,а какъв ти е средния разход при комбинирани условия-щото реално той ти излиза от джоба!Карай ти ABD със 140 км/ч пък да видим какъв ще му е разходът!

Колко е ограничението на магистралата ? Колко често ти караш с 140 ? Аман от състезатели и мянияци......
:evil:
И още веднъж казвам - не съм се напинял да постигна нисак разход, той просто си е такав

Според мен градско ABD ще харчи една идея по малко, за извън града вече зависи как го караш...ако е със 140 - отиват си 10 литра газ при ABD, за ABS немога да кажа колко е...но ако го галиш с 90 - разхода е 6.5-7.0 литра газ.

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Чет 15 мар 2007 11:28

темата отдаааавна е за ключ...

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Чет 15 мар 2007 11:30

На извънградско 1.4 е в по-лоша позиция откъдето и да го погледнеш,и доста доводи се изтъкнаха в тази посока :dontknow:

Потребителски аватар
koliog
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koliog » Чет 15 мар 2007 22:42

мисля че стигнахме до заключенито, което ми каза и майстора, че 1.4 харчи малко по-малко от 1.6 за сметка на бързото ускорение. Аз си търсех кола с по-малък двигател, защото съм зелен шофьор и ако се кача на някоя бегачка съм сигурен че ще сгазя някой. Сега след ремонта и разхода е доста приличен така че съм доволен.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”