Има ли разлика между корите под двигателя на Г2 и Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
liuboo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liuboo » Съб 25 авг 2007 6:45

DAXC написа:Колега за каква лява и дясна полу кори говориш, при условие, че имаш цяла кора от дизел?
Лява я дясна полу кори се слагат фабрично на бензиновите двигатели, но когато сложиш от дизел, те остават непотребни.
Става въпрос за корите които са пред предните подкалници,захващат се от задния краи за подкалника а отпред за ножа,то там си има отвори за тях,ако си обърнал внимание.!,ти ми говориш за корите които пазят ремъците и при слагането на кора стават излишни.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Съб 25 авг 2007 8:16

Мда... завършен вид отдолу колата добива само с тези полукори(както ги нарича градския),лошото е че при повечето Голфове те липсват-или са паднали ,защото са много уязвими или са махнати умишлено след поставяне на широк нож.
Иначе колегата DAXC говори за кората пазеща ремъка на хидравликата(ако е налична),която наистина се маха при поставянето и излишните о-щипки на която, се използват за закрепване на новата кора.
За спора възникнал по горе-моето мнение е че и дизеловите и бензиновите фолксвагени излизат от завода с еднакво оборудване на корите,просто при вторите тъй като не са чак толкова необходими се махат с цел по-лесно обслужване,докато при първите тъй като изпълняват доста повече и то важни функции оцеляват-това е :D !
При мен например липсва кората на капака на багажника,и не съм виждал досега Венто с такава-това не означава че няма фабрично,а просто предишните собственици ги махат масово...защо ...нямам идея...

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Съб 25 авг 2007 10:02

махат ги защото са малоумни и не могат после да да я сложат :lol: и капачките на стоповете също от вътрешна старна :wink:

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Съб 25 авг 2007 10:52

FELIPE написа:...За спора възникнал по горе-моето мнение е че и дизеловите и бензиновите фолксвагени излизат от завода с еднакво оборудване на корите,просто при вторите тъй като не са чак толкова необходими се махат с цел по-лесно обслужване,докато при първите тъй като изпълняват доста повече и то важни функции оцеляват-това е :D !
...

При условие, че излизат еднакво оборудвани, тогава бензиновите двигатели няма да имат лява и дясна полу кори. Моето Венто е с полукора от страната на ремъците и още една полукора от срещоположната страна. Убеден съм, че колата до сега никога не е имала цяла кора, иначе няма логика да ги има сегашните две.

А иначе колегата, не съм го разбрал, че обяснява за корите които захващат подкалника и ножа.

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Пон 27 авг 2007 10:16

kokovas написа:
flash написа:Някой навитак да ходим до Пловдив да си слагаме кори :oops: ?

да.....аз.....но аз пък съм от София....

и аз съм в софия :wink:
само двамата ли сме?
Айде да се съберем повече хора и да дърпаме към Пловдив :P :P :P

Потребителски аватар
chuchuganov83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chuchuganov83 » Сря 12 сеп 2007 1:06

И аз съм навит за кора и ме интересува как мога да се свържа с Buhala. Ако може да остави някъкъв телефон за връска!!!!! Става въпрос за Vento 1.8 ABS

Потребителски аватар
flash

Мнениеот flash » Сря 12 сеп 2007 4:45

По напред в темата е писано че ако му пратиш снимка на двигателя отдолу ще може да ти каже дали ще стане кората ;) , а ако не се лъжа вече има колега който (е) слагал на ABS мотор кора ;)
Така че качи една снимка тука ;)

BUHALA написа:Общо взето не съм си поставил задача да помня ABD, ABF, ABC ПЛМ,КЦЩ, и т.н. Когато монтирам аз качвам колата на канала и налагам кората - ако стане - добре. Ако не стане - здраве да е :D
Ако не можете да прецените сами - пратете ми снимка на двигателя сниман отдолу и аз ще ви отговоря.

...

FELIPE написа:На Венто 1.8 ABS кората пасва перфектно(все едно е заводска),моята е с езичетата(крачета) в предната част които си влизат точно където трябва и не е необходима никаква корекция за захващане,единственото което се маха е фабричната кора пазеща хидравликата...но пък скобите от нея(едни такива кръгли :D ) се използват за закрепването .

Потребителски аватар
chuchuganov83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chuchuganov83 » Сря 12 сеп 2007 23:42

Мерси за инфото!!! Само че ме интересува повече това с кориерската доставка и как точно да направим връзката с Buhala. :)

Потребителски аватар
jaden
Автомобил: Skoda Octavia 1.9 TDI 77 kw
Двигател: BXE 2009

Мнениеот jaden » Сря 12 сеп 2007 23:48

joker написа:На кората името и е екокора!Тоест първото и предназначение е да не се замърсява околното среда и второ да не цапа двигателя от пръските вода(респективно и да пази електриката).Но за съпротивлението си е точно така.-въреки,че спойлера е този който осигурява първоначалното насочване на въздушната струя,но си има и завихряне,а то е страхотен генератор на съпротивление......не знам някои разбирачи дали знаят,че отворен прозорец качва разхода от 0.5 до 1л/100...в зависимост от скоростта ...доказано е!От ученик се занимавам с колоездене(първоначално като спорт...сега като бърз градски транспорт за работа)...който е карал дори и срещу най слабия вятър знае какво значи ролята на съпротивлението за натоварването на двигателя(в този случай на кракомобила).....

Абсолютно съм съгласен :да:

Потребителски аватар
saint
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saint » Чет 13 сеп 2007 17:10

А за голф 4 1.6 SR , случайно да има такава кора?? Ако има съм навит и аз до Пловдив да ходя:)

Потребителски аватар
saint
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saint » Съб 15 сеп 2007 18:29

Това ,че никои не пише ще рече ,че няма за 4ка кора или.....? :(

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Съб 15 сеп 2007 18:36

преди време може би около 3,5-4г. с един приятел търсехме нещо за голф-3 по моргите и тогава ни казаха че много рано сме търсели части за тях...така че сега и с четворката е така сигурно. :wink:

Потребителски аватар
saint
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saint » Съб 15 сеп 2007 18:57

Да определено е така ,но аз доколкото разбрах Buhala сам ги изработва за Г3 или нещо грешно съм схванал :)

Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Съб 15 сеп 2007 20:57

и аз бих си сложил кора за голфа, как да напрвя връзка с този човек в пловдив пък ще си напрвя една екскурзиа по натам

Потребителски аватар
flash

Мнениеот flash » Пон 17 сеп 2007 12:06

Grizzlito написа:и аз бих си сложил кора за голфа, как да напрвя връзка с този човек в пловдив пък ще си напрвя една екскурзиа по натам

ми давай на ЛС , ще ти отговори!На мен ми отговори и към края на месеца мисля да ходя!??!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”