Здравейте колеги!
Когато минавам през "легналите полицаи" или през някоя дупка се чува скърцане в предницата. Същия е и ефекта като натисна предната част на колата (капака) ... просто при пружинирането на амортисьорите скърца.. Също така се чува и леко тропане когато мина през дупка с дясната гума на колата. Карах колата на сервиз казаха ми, че са за смяна тампоните. Смених предните 2, но няма промяна.. Предложения?

Golf MK4 - Скърцане на предницата
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Скърцане на предницата - голф 4
кои тампони си сменил на макферсона ли?
защото има и буферен тампон които се намира на самия телескоп
защото има и буферен тампон които се намира на самия телескоп

- DiMiTaR_k
- Автомобил: VW Golf MK5
- Двигател: R32 DSG
Колега може да са тампоните на стабилизиращата щанга.И при мен скърца и най-вероятно е от тях.
и при мен беше така то4но от тампони ли или от стабилизиращата щанга. Само трябжа да се посмажат с този спреи смазващия "д 40" или нещо такова и 6те има ефект .по не примен бе6е така и подеиства
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Прочети ТУК и ще си решиш проблема 

смених тампоните на макферсона. а тези тампони на щангата, ще реша ли проблема ако ги напръскам със спрей или ще е само временно?
А тропането от какво идва? Аз имам чувството, че все едно при предната дясна гума има някакъв луфт..
А тропането от какво идва? Аз имам чувството, че все едно при предната дясна гума има някакъв луфт..
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
буферен тампон
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Сменяш тампоните на стабилизиращата щанга и планките към тях,като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си взимаш оригиналните(40-50лв.бяха комплект тампони с планките за тях) и скърцането изчезва.Аз сменях тампоните и сложих не оригинални,спря да скърца за 1-2 месеца и пак започна.После нови оригинални и планки и нямам проблеми 

- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Ако са ти прецакани тампоните на щангата е нормално и да ти тропа колата.
Знаи трябва да взема оригинални тампони за стабилизиращата щанга и скърцането и тропането ще изчезнат? А този буферен тампон?
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
чко чуваш претропване от предните колелета тогава може да е буферен тампон тои не скурца защото е нанизан на телескопа и не се опира другаде
martin_ganev написа:чко чуваш претропване от предните колелета тогава може да е буферен тампон тои не скурца защото е нанизан на телескопа и не се опира другаде
точно "претропване" от дясната предна гума.. ще кажа да го проверят. Благодаря много, колеги

- GeorgiPopov
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AGU 1998
- Контакти:
Здравейте колеги!
За да не пиша нова тема, ще използвам тази. При мен се появи скърцане, което се чува при ускорение. Предимно на първа и втора предавка, когато подам повече газ. Колата е голф 4 1.8т. Няма шум при преминаване на неравности, единствено при ускорение, чува се от дясната страна (отпред).
За да не пиша нова тема, ще използвам тази. При мен се появи скърцане, което се чува при ускорение. Предимно на първа и втора предавка, когато подам повече газ. Колата е голф 4 1.8т. Няма шум при преминаване на неравности, единствено при ускорение, чува се от дясната страна (отпред).
тампони на стабилизираща щанга ! смени ги и ще изчезне скърцането при мен го имаше същото смених тампоните на стабилизиращата щанга и се оправи
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”