Окачване на голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Окачване на голф 3

Мнениеот warrior » Пон 11 окт 2004 9:13

дайте ми идеи как мога да си подсиля окачването на голфа, така че да е по издържлив в нашенските условия. в момента съм със спортни пружини и амортисири.
какво друго може да се сложи на колата?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 11 окт 2004 9:19

спортното окачване е по кораво и не абсорбира енергията на ударите а я предава на купето направо. в това отношение за да е по здрава колата в нашите условия трябва да се жертва окачването->бих те посъветвал да сложиш оригинално окачване.
в тоя ред на мисли-на французите например окачването им е много меко и отзивчиво-не става за спортно каране но пък обира всички удари така че купето не изпитва такива яки сътресения.
затова пък всички французи имат лоша слава на кофти окачване-което всъщност не е съвсем така-те просто жертват окачването за сметка на вибрациите и сътресенията в купето.

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Пон 11 окт 2004 13:20

Аз съм с Golf III TDI GT и задницата и е доста вирната за GT.Въпросът ми е дали това е фабричното окачване или на пича който я е карал му е било твърдичко и я е вдигнал?
Кажете си мнението за ниското окачване, защото се чудя дали да я свали или дая оставя така.

Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот warrior » Пон 11 окт 2004 13:34

за нашите пътища не е готино - иначе ниското и стабилно окачване ми спестява болни бъбреци - супер твърдо вози, на павета не мога да стъпя, спящите полицаи се пропускат - не е работа. иначе ако караш като състезател, наистина ще имаш полза от това окачване.

Потребителски аватар
folci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот folci » Пон 11 окт 2004 21:34

flash написа:Аз съм с Golf III TDI GT и .....

и аз съм с Г3 ТДИ ГТ. окачването е доста твърдо, но не мисля да го сменям. на мен не ми пречи :lol:

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Вто 12 окт 2004 11:10

vaskoto1 написа:в тоя ред на мисли-на французите например окачването им е много меко и отзивчиво-не става за спортно каране но пък обира всички удари така че купето не изпитва такива яки сътресения.

Васко май не си се возил в Ситроен АХ. Единствено Фиат Панда вози по твърдо

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”