Проблем с ел.стъклата на Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mrin4o
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ел.стъклата на Голф 3

Мнениеот mrin4o » Пон 13 сеп 2010 23:09

Здравейте !!!
Имам едно проблемче , карам голф 3 94 год. 1.8 - 90 к.с. двуврат !!!
Имам пален ел.пакет !!! (фарове,огледала дйамове , шибидах и прочие )
С ел стъклата имам проблем ........
Десния прпзпрец нема проблеми смъква се и се вдига както трябва , но с левия не се получава.
Когато реша да го смъкна пада на няколко степени (5 - да бъда точен)требва да натискам копчето като луд !!! Смъкжа се на 5 нива и се вдига на 5 нива !!! Забелязах че когато колата седи доста време на слънце говоря за големите жеги във Варна през лятото започва да действа както трябва но иначе си е мака да го смъкна или вдигна целия !!!
АКО МОЖЕТЕ ДАЙТЕ МНЕНИЯ КАК МОГА ДА ГО ОПРАВЯ ЗАЩТОТО НЕ СЕ ТРАЕ !!!!! :cry: :cry: :cry: :cry:

Потребителски аватар
ducky
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ел.стъклата на Голф 3

Мнениеот ducky » Нед 19 сеп 2010 9:56

пробва ли да го смажеш малко?

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Нед 19 сеп 2010 10:17

Да, за да прави така - среща съпротивление някъде по релсите на движение (смажи ги) или жилата са за смяна.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 19 сеп 2010 10:44

Друго, което можеш да направиш съвсем лесно е да пръснеш със спрей за табло ако имаш улея, по който върви стъклото - гуменото оплътнение. Това го видях като си оправях стъклата при майстора последния път. Има ефект.

Потребителски аватар
ducky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ducky » Нед 19 сеп 2010 14:29

значи колега, днес погледнах механизма и се сеитх пак за твоя проблем - има три варианта - някъде да запира и за това да прави така т.е. трябва да смажеш, може да ти е прокъсано жилото. провери го това, защото моя десен джам така спря да работи - яко се накъса жилото и вътре стана на ошав механизма. ако това ти се случи си си за нови жила. Третия вариант, за който се сетих е, че може да ти е заминало зъбното колело в механизма

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Нед 19 сеп 2010 22:45

А може просто да се е разпоило това
Изображение
или магнита да се е изместил.
Щом на слънце или изобщо от време на време се оправя залагам на "транзистора", моите всичките стъкла така бяха и си бачкаха гладко само когато им скимне.

Потребителски аватар
yordankl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yordankl » Пон 20 сеп 2010 8:45

И къде се намира тази кутия. :shock

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Пон 20 сеп 2010 16:41

това е самото моторче за стъклата с отворен капак :)

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 20 сеп 2010 16:52

Като свалиш кората и виж и дали всички болтове са стегнати.

iasen89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iasen89 » Пон 20 сеп 2010 21:43

Колега с голяма радост отговарям за пръв път в този раздел свързан с техническата поддръжка на обичните ни голфчета :) и съм горд, че и аз започвам да навлизам навътре в нещата.
Имах абсолютно същия проблем стъклото се смъкваше на 5-6 пъти и винаги на точно определени до посдния милиметър места запецваше докато не пуснех копчето и пак да го натисна. Разпилях абсолютно всичко смазвах гледах уви не се оправи и накрая разпилях другата врата за да закача моторчето там, и там работата беше същата, от което разбрах, че проблема е в самото моторче. След като го разпилях на съставните му части(жалко че не снимах) видях че ротора в частта си, където контактува с четките е почернял и са му се напълнили каналите, та взимаш си една шкурчица една тънка игла и спирт, бензин или каквото се сетиш за измиване след почистването, почистваш каналите с иглата (само каналите които се намират под четките), почистваш съответно металната част с шкурката, може и много лекичко да бутнеш с шкурката по четките, ако и по тях има почерняло(ама да е много леко, че са много меки), и накрая слагаш и малко грес(като разглобиш моторчето ще видиш къде точно се слага греста, че да не навлизам в излишни навярно подробности).
Успех и дано да съм бил полезен.

mrin4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mrin4o » Вто 21 сеп 2010 17:15

iasen89 написа:Колега с голяма радост отговарям за пръв път в този раздел свързан с техническата поддръжка на обичните ни голфчета :) и съм горд, че и аз започвам да навлизам навътре в нещата.
Имах абсолютно същия проблем стъклото се смъкваше на 5-6 пъти и винаги на точно определени до посдния милиметър места запецваше докато не пуснех копчето и пак да го натисна. Разпилях абсолютно всичко смазвах гледах уви не се оправи и накрая разпилях другата врата за да закача моторчето там, и там работата беше същата, от което разбрах, че проблема е в самото моторче. След като го разпилях на съставните му части(жалко че не снимах) видях че ротора в частта си, където контактува с четките е почернял и са му се напълнили каналите, та взимаш си една шкурчица една тънка игла и спирт, бензин или каквото се сетиш за измиване след почистването, почистваш каналите с иглата (само каналите които се намират под четките), почистваш съответно металната част с шкурката, може и много лекичко да бутнеш с шкурката по четките, ако и по тях има почерняло(ама да е много леко, че са много меки), и накрая слагаш и малко грес(като разглобиш моторчето ще видиш къде точно се слага греста, че да не навлизам в излишни навярно подробности).
Успех и дано да съм бил полезен.

Благодаря ви Колеги !!! Надявам се да се оправи това (при първа възможност ще отворя моторчето и ше почистя ротора ) !!!
Най склонен съм да вярвам че точно в моторчето е проблема,защото другите варианти съм ги пробвал !!! НО ВСЕ ПАК БЛАГОДАРЯ ВИ КОЛЕГИ !!!!

mania написа:Друго, което можеш да направиш съвсем лесно е да пръснеш със спрей за табло ако имаш улея, по който върви стъклото - гуменото оплътнение. Това го видях като си оправях стъклата при майстора последния път. Има ефект.

ТОВА Е ДОБЪР СЪВЕТ !!!!!!!!!

ducky написа:пробва ли да го смажеш малко?

Да колега но няма ЕФЕКТ !!!

Последна промяна от gr_kanev на Вто 21 сеп 2010 20:52, променено общо 1 път.
Причина: Използвай бутона "Промени" вместо "Нов отговор", и избягвай излишното цитиране !

rrd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rrd » Пон 10 яну 2011 16:34

Да питам и аз тук за да не отварям нова тема.Имам проблем със задно дясно прави същото като колегата(слиза и се качава на степени), задно ляво не работи, обаче те много много не ме интересуват.Обаче не ми работи шофьорското стъкло.Долу колегата Mapoka е постнал снимка (за което му благодаря, та когато натисна копчето за вдигане или сваляне на изводите които захранват двигателчето за 1 секунда измервам 7.2 волта и после всичко спира.Предполагам проблема е с електрониката.Дали се продава само платката и каква е приблизителната й цена.Замислил съм се да взема да махна шовьорското ел стъкло и да сложа обикновенно с ръчка(че ми писна вече).Като цена колко може да струва ръчната машинка?

Mitaka87
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ел.стъклата на Голф

Мнениеот Mitaka87 » Вто 18 апр 2023 15:59

Здравейте имам проблем с шофьорското ел.стъклото на голф5, като го натисна се чува само едно щракване ,пробвах да сменя машинката но с нея няма промяна, като задърва при отключване дистанционно всички други стъкла се отварят незнам къде е проблема и къде да го търся

Потребителски аватар
Ивайло Димов
предупреждение за БАН
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: 1800 -20V -AGN -1999

Мнениеот Ивайло Димов » Вто 18 апр 2023 19:27

А идва ли ток до буксите ? Виж окабеляването в маншона между купето и вратата.

Mitaka87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mitaka87 » Вто 18 апр 2023 19:42

Нямам с какво да проверя, дали идва ток на видимо нищо не се вижда в окабеляването

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”