Здравейте, от няколко дена имам проблем с колата. Като стартирам двигателя, оборотите ми на празен ход седят на 400 и почти веднага ми гасне колата. Пробвах го на дълъг път и ако не се налага да спирам колата върви чудесно, но като наближа СТОП знак и спра колата ми гасне. Отидох на майстор и той ми каза че на празен ход оборотите ми трябвало да стоят на 800, а моите били на 400 и затова гаснел. Каза ми да карам таха една седмица и имало шанс 90% само да се оправи, ако не щели сме да го включим на компютър за да видим дали има някакъв изгорял датчик. Някой имал ли е такъв проблем и ако да би ли споделил как си го е разрешил.
Благодаря предварително.

Голф 3 1.6 АЕЕ гасне на празен ход.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Забравих да кажа че проблема се появи 30 мин след като излязох от прегледа за регистрацията на колата в КАТ. Може да е и съвпадение но реших да го вметна, защото механика пъхаше някаква пръчка със лампичка и разглеждаше някакви номера. Възможно ли е да е закачил нещо с пръчката или е само съвпадение ?
- sport generation
- Автомобил:
- Двигател:
- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tanworld написа:АЕЕ 1.6 Пълна инжекция 96г.
Браво колега ти си се сетил всепак да кажеш какъв е двигателя САМО 5 месеца след като си пуснал темата ...
както се казва подобре късно отколкото никога ...

Последна промяна от spectrum на Пон 20 ное 2006 16:04, променено общо 1 път.
Re: Голф 3 1.6 гасне на празен ход.
ей хора и аз имам същия проблем със същия двигател.На празен ход гасне иначе в джижение няма никакви проблеми стъпковото моторче кабели свещи палец бобина дистрибуторна капачка термостат с цялата кутия с тръбата към нея и датчика хиляди диагностики както на бензин така и на газ побългарявания също правехме не ще и не ще.газаджиите ми казват че е заради това че държи ниски обороти и на газ не и стигат и си омиват ръцете с това и не мога да си използвам и гаранцията която имам.диагностиките ми показват че няма проблем никъде дори и на газ и наистина всичко работи идеално но гасне и почна да ми писва.Помощ
Re: Голф 3 1.6 гасне на празен ход.
Какво е стъпковото ви моторче.Клапан за празен ход или е вградено в дросела 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”