Мерси предварително!
проблем с Голф 3
проблем с Голф 3
Имам странен проблем - когато си махна крака от газта се усеща едно придърпване (прекъсване) т.е. колата забива нос и сякаш се дави за миг, и това най-много се забелязва при малките предавки, не че вероятно го няма и при големите, но при ниска скорост по-лесно се долавя. Освен това, когато си махнеш крака от газта се усеща едно леко движение на педала, без да го докосвам разбира се. Някой има ли идея какво може да е това и поправимо ли е, и къде евентуално можете да ме насочите да го поправя?
Мерси предварително!
Мерси предварително!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
За другото не съм забелязъл, но движението на педала го имам. Като си вдигна крака, но го оставя близо, усещам, че педала сам си прави понякога едно помръдване неколкократно нагоре-надолу - хода е около 2-3 мм. Оборотите не се менят в такъв момент. Най-често се получава, когато на трета почна спускане надолу по стръмна улица и освободя педала, за да се спусна без да пипам спирачки.
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
- dready
- Автомобил:
- Двигател:
Нека и аз да се включа в групата.Имам същия мотор ,но при мен има още нещо много странно.Понякога когато се налойи да спирам и преди да натисна спирачката изключа от скорост оборотите не падат а когато натисна спирачката колата започва да спира но все едно натискам и педала на газта почва да качва оборотите до около 3500 и после се оправя 

- CBET
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз съм със същия мотор и аз го имам това с педала на газта. Има подобна тема и мисля, че е нормално, а и поне така казват повечето. Може с годините да е станал с темпомат
като на камионите.
Ето я и темата: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=24151
Ето я и темата: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=24151
-
tipo1.4
- Автомобил:
- Двигател:
dready написа:Нека и аз да се включа в групата.Имам същия мотор ,но при мен има още нещо много странно.Понякога когато се налойи да спирам и преди да натисна спирачката изключа от скорост оборотите не падат а когато натисна спирачката колата започва да спира но все едно натискам и педала на газта почва да качва оборотите до около 3500 и после се оправя
Провери си клапанчето за вакума на сервото на спирачките.
Съска ли ти в купето?
-
Dosy
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател: CAXA 2012
--------------------------------------------------------------------------------
Това с педала - хубаво, а за придърпването и прекъсването обаче никой не се изказа. Имам чувството, че нещо става със стъпковия мотор и усещам, че това е адски неприятно
махам-астрите им е най-често срещаната болест...
тоя мотор (ABU-чайника...) има различни,уникални по размер и номерация бутала,а оттам и мн др части(най-зле е със скоростната кутия май...)
Това с педала - хубаво, а за придърпването и прекъсването обаче никой не се изказа. Имам чувството, че нещо става със стъпковия мотор и усещам, че това е адски неприятно
махам-астрите им е най-често срещаната болест...
тоя мотор (ABU-чайника...) има различни,уникални по размер и номерация бутала,а оттам и мн др части(най-зле е със скоростната кутия май...)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”