Въпрос към специалистите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Krass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос към специалистите

Мнениеот Krass » Сря 30 юни 2004 14:30

Става въпрос за Венто.Когато дам пълен ляв или десен и същевременно подавам газ и по този начин създавам напрежение на предната ос и кормилната уредба,на моменти се чува едно пукане долу ниско на 10 пъти 1-2 пъти :oops: .Ходих в сервизи,всичко е ок,карета,полуоски и други подобни шашми.Предложиха ми версия че се понаместват сачмите в карето и за тва и дори и ново каре да съм сложел пак можело да пука така.
А пък мен страааашно много ме дразни.Да не би това пукане да е характерно за VW, все пак нали караме втора ръка коли. :cry: (поне аз де,за вас не знам)
И като пукне сарцето ми пада в петите от страх да не е последното пукане и да ми се строши "любовта"

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Сря 30 юни 2004 14:37

Да ти кажа че и моя голф пука така отляво отпред :( и се чудя и аз...то едни майстори.....но знаеш ли веднъж като се бях заврял на канал и се хванах за лявата кормилна щанга и като започнах да я джасам настрани пукането се чу.....и се чудя дали е шарнир или има нещо в секторната кутия

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Сря 30 юни 2004 14:44

Vui4o mi ima sy6tija problem na Audi 80 B4, kato zaviva primerno rjazko, se 4uva edno pukane se edno udar otkym koleloto.....

Ako si spomnjam pravilno, NORMALNO E, tova e ot edna prujina, kogato kolata zaviva tejesta se izmestva i prujinate se otpuska ili natjaga zatova puka, proveri vse pak hodovata 4ast da ne stane fal

Потребителски аватар
Krass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Krass » Сря 30 юни 2004 14:53

ами да проверя ама нали ходих.
сменях предни амортисьори и тогава я гледаха.Пък и не го прави всеки път пущината.Мога да въртя волана като замаян и пак нищо.Пробвал съм и друго-давам пълен ляв или десен,първа и газ колкото може да носи без да се обърне и после сменям посоката и няма грам пукане :roll:

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Сря 30 юни 2004 14:54

E ve4e sym bez idei togava.... ne znam kvo moje da e togava

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 30 юни 2004 15:05

Да не са биалетки? (отново диагностика на тъмно) :?: :!:

Потребителски аватар
Krass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Krass » Сря 30 юни 2004 15:06

И аз съм се видял в чудо брат :!: :!: :!: :roll:

Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Мнениеот gti » Сря 30 юни 2004 15:11

И при мен го има това пукане от лявата страна,но много рядко се чува.Явно е често срещано явление

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Сря 30 юни 2004 17:28

Пи4ове и аз го имах това пукане, ма си викам айде няма страшно....и после по4на пове4е да пука - и се оказа каре.
На моя съквартирант Пасата му пука така и той много добре знае от кво - Каре, и затова мноооого внимателно и леко дава газ като завива пове4ко с волана щото изпука ли край - а то4но сега и 20лв не може да отдели за колата, а тва каре му пука така от 4 месеца.
И аз си мислех да карам така с леко пукане ама при мен номера не мина :)
Така че не напъвайте каретата - зорлем да ги досчупите.....
Според мен 90% са външните карета.........
А и да ви кажа не трябва при първия шум или тропване да почват за нищо да се сменят части.Ако не може при обстоен преглед да се установи причината, според мен най-добре е да се изчака той проблема си излиза.Така беше и при мен, като бях на 4-та да речем с 40км/ч, т.е. газта съвсем леко натисната започваше да се чува едно боботене едно гадно тропалисане.Сума майсотри питах - всеки викаше , колата пи4 ти е наред, и аз го заебах тва.
След като карето изтропа яко и го смених, збелязах че ШУМА ИЗ4ЕЗНА!!! Зна4и е било нещо от карето..................
Така че вече чакам - като изкочи ве4е наяве проблема - хоп оправям го(дано няма проблеми де:)

Последна промяна от WasteLand_TD на Сря 30 юни 2004 17:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 30 юни 2004 17:35

да не е от лагера на макферсона при мене на завой скърцаше...
каре-вътрешно при мене-обаче тракаше и не на завой а навсякъде, разглобиха всичко т.е. и двете карета и нища не намериха необичайно, ама яко тракаше, и така си карам вече 5000 км, а иначе това тракане както са писали повечето може и да е каре-външно, иначе шарнир тропка и леко лупка.баси думите ама така съи го чувам аз

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 30 юни 2004 19:03

Почти съм сигурен че е каре. И при мене имаше същия проблем. В началото пропукваше на пълен ляв само когато си поиска ама след около 6 месеца започна винаги при пълен ляв да пука и взех че ги смених.

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Сря 30 юни 2004 21:17

Заради вас утре няма да си взема панела на радиото , щото като го сложа и нечувам такива работи ,пък ме обхвана параноята от вас :? Мх,простаци ,един ден без музика :cry:

Потребителски аватар
niki7878
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki7878 » Сря 30 юни 2004 23:25

Провери си тампоните на стабилзиращата щанга!!!
При мен го има сащото и е от там, с времето се скапват и щангата по4ва да се "намества" като я натовариш на място особено.

Потребителски аватар
Jujeto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jujeto » Чет 01 юли 2004 9:13

Вариантите са няколко, но трябва да се разходиш до Орландовци има един майстор всички в София го знаят казва се Стоил. Много е добър в тази част специално по укачването е бог.
Мога да ти пратя и телефона му ако искаш.
За консултация мисля че нищо не взимаше и при мен имаше проблем с едно много гадно тракане. И аз така с тая пуста музика като я усиля и нищто не чувам та при мен се оказа биалетките и единия амортисьор, направо ме посъветва да ги сменя ако не искам да си скапя колата защото при мен с това спортно окачване е ужас.

Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот warrior » Чет 01 юли 2004 14:35

като гледам как си обяснявате, стигнах до следния извод: усилвате музиката и на колата и минават всички дефекти :lol: 8) :shock: :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”