карбуратор(maybe)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pesho
Автомобил:
Двигател:

карбуратор(maybe)

Мнениеот pesho » Пон 13 дек 2004 11:50

ще съм благодарен за помощ за следния проблем, който имам от много време:
Вече от над 1 година колата (голф2, 87г,1.3,бензин) почва да се задавя и често гасне при изключване от скорост. Най-често става на светофари.
Забелязал съм че това става когато позагрее. Много пъти ми чистиха карбуратора, след което се оправяше за известно време и после пак:(
Сменяха ми жигльор, нивото на поплавъка, както и иглата били в ред и пак продължава да гасне. Преди седмица беше много зле, гаснеше почти непрекъснато и ходих да чистят карбуратора и с ултразвук. Карбуратора светна, ден-два колата нямаше гаснене, но сега пак започна. Вярно, не е толкова зле като преди седмица, ама с времето сигурно пак ще стане :(
Та въпросът ми е следния - ако не е от карбуратора от какво може да е? Ако пък е от карбуратора, защо като се изчисти се оправя за известно време? Не вярвам пак да се е запушил за ден-два след ултразвука, а тогава наистина светеше! А ако се запушва, каква е причината? Карам с 95 на OMV, та не би трябвало да е от бензина

Потребителски аватар
dendini
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dendini » Пон 13 дек 2004 18:43

За проблема идея си нямам...но искам да попитам,
ако не е тайна, каде чистят с ултразвук карбове да го поглезя и аз моя...

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

1,3

Мнениеот Жоро Делчев » Пон 13 дек 2004 21:41

Може да е от бензиновия филтър,може да имаш утаики в резервоара,или пък смукача да остава затворен,провери си и запалителната система.

Потребителски аватар
Golf 2GL
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Golf 2GL » Вто 14 дек 2004 9:38

Чакай сега. А регулираха ли ти оборотите на празен ход. Колко са ти оборотите при загряла кола на място?

Намаляват ли по-малко с времето? Това се случва след по-силно изфорсиране ли?
Ако след като са паднали и загасне, запалиш, и форсираш колата - оправят ли се

pesho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho » Вто 14 дек 2004 9:55

ултразвук - Студ. град, зад кафе Марсилия, Ники 0888709835 (дано само не те излъжа за gsma, но мисля че това беше), чистенето е 2,3 часа - 30 лв, но човека иска карбуратора разглобен!
бензиновия филтър го сменях преди година, а ми проверяваха смукача. Относно утайки - преди половин година бях наливал някакъв разтворител с бензина(тогава ми сменяха и жигльора) и наистина тогава се оправи за най-дълго време...Предполагам 4е не е от запалителната система, защото проблеми със запалването нямам никакви.
Оборотите уж ми ги регулираха скоро (даже в Юнитрейд), но нищо не свършиха там:( А и по принцип като се регулират и пак бързо падат. Не знам колко са при загряла кола на място, щото нямам оборотометър.
Принципно намаляват с времето, но не е винаги така. Някой път - да, някой път - не. Същото важи и при изфорсиране. При повторно запалване и форсиране не се оправя. Всъщност форсирането не помага никога.

П.С.Скоро бях писал във форума и за друг проблем, който предполагам че е свързан - случи ми се една вечер, загасна колата (след 15-20 мин каране), запали нормално, но подадех ли газ и веднага загасваше. На другата сутрин тръгна нормално. Предполагам че тогава е имало проблем със високите обороти, но оттогава не се е случвало.

Потребителски аватар
Golf 2GL
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Golf 2GL » Вто 14 дек 2004 10:12

Егати...много комплексни проблеми :(

И казваш като загрее колата.
А трипозиционния блок прибира ли се. Ако извашиш кабела на ел. клапан докато работи колата гасне ли?

pesho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho » Вто 14 дек 2004 11:18

Мисля че всички проблеми се дължат на 1 нещо, ама не мога да открия кое. А за тоя клапан ще кажа на майстора да го погледне;)
Аз лично не знам:)

Потребителски аватар
Golf 2GL
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Golf 2GL » Вто 14 дек 2004 11:41

Ами аз затова те питам. Ако като издърпаш кабела колата не загасне, много много вериятно е да не ти работи трипозиционния блок. А той поддържа оборотите на празен ход

pesho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho » Вто 14 дек 2004 11:52

ок мерси - ще го пробвам това. Дано е от него!
А правилно ли те разбрах - Ако като издърпаш кабела колата не загасне, много много вериятно е да не ти работи трипозиционния блок.
А лесно ли се вади тоя кабел и къде е?

Потребителски аватар
Golf 2GL
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Golf 2GL » Вто 14 дек 2004 12:25

ето ти една малка картинка :lol:

Изображение

pesho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho » Чет 16 дек 2004 13:38

Здр., мерси за снимката:)
Пробвах и не загасна като издърпах кабела. Пробвах обаче когато не беше загрял двигателя, не знам дали има разлика?

Потребителски аватар
Golf 2GL
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Golf 2GL » Чет 16 дек 2004 13:50

Лошо. Остава ти да свалиш трипозиционния блок и да пробваш още нещо. Натискаш това дето стърчи (как звучи само :lol: ), запушваш единия от щуцерите и гледаш дали ще излезе.
Ако излезе....отттам ти идват проблемите с оборотите на празен ход.

За съжаление, туй чудо като ново струва една бала пари. Ще трябва да си намериш втора употреба някое работещо. :cry:

pesho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho » Чет 16 дек 2004 15:29

ок, ще пробвам
мерси много!

Потребителски аватар
vurjil
Автомобил:
Двигател:

На каква цена мозе да се намери!

Мнениеот vurjil » Нед 26 дек 2004 14:06

На каква цена мозе да се намери,4итав карборатор?И какуж да турся?И имали нйакуде маистор които да си разбира от работата да го разглоби,почисти и реголира и ако има не6то за смйана да го подмени?

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 26 дек 2004 14:17

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 17:39, променено общо 1 път.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”