Питане :))) за VW Vento

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Питане :))) за VW Vento

Мнениеот Tyan » Сря 15 дек 2004 17:18

Здравейте....

Имам няколко въпроса късаещи vw vento 1.8mi 75ps. model 1993.
Сервиза кадето си правя колата като има нещо за правене по нея по принцип си падат много по ориглиналните части и по stock-a. Мисълта ми е, че ако не съм настоятелен в това, което искам то те слагат това което предлагат те :)))

1 Значи доста са ми изтъняли предните спирачни дискове. Те са невинтилирани и са под 11 милиметра :( искам да сложа вентилирани такива защото не може една вектра 1.6s да има по добри спирачки от моите.... а те моите си загряват доста и рязко им се влошават параметрите тъй като съм свикнал да спирам с помоща на двигателч само при хлъзгав път и при снеговалеж и обичам да карам по инерция при големите спускания това е проблем...... та мога ли да сложа вентилирани дискове които са със същия диаметър като дебелината им е с около 10 милиметра повече......

2 Окачването ми е много меко ... Наистина вози перфектно но ми се наложи на връщане от банско да отбия по един черен път и задницата като започна да подскача..... да не говорим че при голяма скорост в завой и при нужда от изненеадваща маневра ще се поизвъртя доста добре. Могат ли да се натегнат или трябва да се сменят ???

3 Между ключа за пускане на светлините и регулатора за осветеност на километража и ъгъла за светене на късите светлини имам лампичка за халогенни фарове.... Обаче такива нямам. До ключа за подгряване на задното стъкло на централната конзола пък има някаква букса ! и отпред имам извдени проводници и букса за халогени.. Възможно ли е буксата да е за ключ за пускане на халогените или е някаква букса за закачане на уред за тестване на колата ???

Ще съм радостен ако ме осветлите по въпросите и да предложите какви спирачни дискове да взема и също какви свещи и кабелъ за тях... Благодаря предварително :)

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Сря 15 дек 2004 18:00

Тези от сервиза би трябвало да ти отговорят на въпросите. И няма лошо в това, че си падат по оригинални части. Ако си доволен от досегашната им работа, прави каквото ти кажат. :)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 15 дек 2004 19:28

Наистина няма нищо лошо. Проблема е че ми преграват спирачките с оригиналните дискове и искам вентилирани така и така ще ги сменям защото са изтънели. Искам да знам дали лесно без преправяне може да се сложат защото ако ида там за 1 минута ше ме обедят да сложа обикновенни ... същото важи и за задното окачване :)) ако някой каже и текущи марки и модели ще съм много благодарен :)

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Сря 15 дек 2004 19:30

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 17:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
~None~
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане :))) за VW Vento

Мнениеот ~None~ » Сря 15 дек 2004 20:18

tyan написа:... До ключа за подгряване на задното стъкло на централната конзола пък има някаква букса ! и отпред имам извдени проводници и букса за халогени.. Възможно ли е буксата да е за ключ за пускане на халогените или е някаква букса за закачане на уред за тестване на колата ???

Ами точно там би трябвало да са кабелите (буксите) за диагностика.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 15 дек 2004 20:26

vw_golf_2_Memphis написа:внтилираните дискове са по-дебели...
ще трябва да смениш целия спирачен апарат :wink:

не се сменя апарата-има 2 вида накладки за вентилирани и за невентилирани.
за вентилираните са по тънки-тях трябва да вземеш. но по напред трябва да се замери дали остава място, колко е и всичко останало как ще пасне-пък тогава да се пазарува.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 16 дек 2004 8:44

1.можеш да сложиш вентилирани дискове,но се слагат и по-тънки накладки.сам казваш.че спускаш по инерция. тук е уместно да попитам :защо?
при дълги спускания по инерция се нагряват дисковете и накладките и губят качествата си.това го знаеш,обаче като се нагреят те отдават топлина на лагери,карета и пр.е сещаш се какво става с греста нали?
2.след като окачването е "меко"би трябвало да провериш амортисьорите и пружините.има такива ,които се натягат,но те са "спортни" .не мисля,че твойте са такива щом вози меко. :wink:
3.халогени можеш да си сложиш ключ също. :D буксата за "тестване"по принцип е скрита около пепелника.
дискове лемфьордер;
кабели бош,беру;
свещи беру,нжк,бош.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 16 дек 2004 11:13

Благодаря на всички за отговорите и специално на GOLFER. Ще ми послужат. В събота ще видя как ще се развият нещата и в понеделник ако няма изнененади ще разкажа :)

Потребителски аватар
Krass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Krass » Чет 16 дек 2004 15:36

аз имам същата кола и мога да споделя някои неща
-дискове-за тях не мога да кажа кой знае колко.моите са обикновени и не ми загряват кой знае колко и съм доволен.трябва да ги сменя но пак ще си сложа обикновени.
-окачването на вентото по принцип отзад си е малко по-меко,ама пък това пази ходовата част.аз сменях предни и нарочно сложих по-меки от предишните,колата стана по-нестабилна при висока скорост ама тия дупки поне не ми разбиват предницата.
-свещи- аз съм с бош и съм доволен от тях.мисля пак да си взема такива.проверявал съм в един магазин за 4 ми искаха 32 кинта( е не са колкото на трабанта,ама ще го преглътна) :wink:
-за ключовете-аз също имам лапма за халогени но нямам,сложени са ми допълнително прожектори на хела и са ми вързани към дългите,но се включват като издърпаш навън врътката.не съм гледал за букса по таблото но и аз като другите мисля че това ще е за диагностика а не за халогени(не знам,просто не ми звучи логично място)
Тва е като цяло.Аз лично съм адски доволен от Вентила.Много си ме кефи и е здрав.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 22 дек 2004 10:18

И аз съм много доволен. Оказа се че и на мен се дърпа ключа за светлините към мен и се вклчва фар за мъгла отзад и свети доста добре. Интересното е че имам изведени жици дето спират точно кадето са халогените. Поръчах доста части миналата седмица и ся празниците ще монтирам и ще снимам :)І)І)І) Супер съм доволен от колицата ми

Потребителски аватар
~None~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~None~ » Сря 22 дек 2004 11:43

tyan написа:И аз съм много доволен. Оказа се че и на мен се дърпа ключа за светлините към мен и се вклчва фар за мъгла отзад и свети доста добре. Интересното е че имам изведени жици дето спират точно кадето са халогените. Поръчах доста части миналата седмица и ся празниците ще монтирам и ще снимам :)І)І)І) Супер съм доволен от колицата ми

Като си тръгнал - направи си и третия стоп отзад, като са пуснати фаровете за мъгла. Сега ако всичко е наред би трябвало да ти свети само левия.

Потребителски аватар
Krass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Krass » Пон 27 дек 2004 11:49

Като си тръгнал - направи си и третия стоп отзад, като са пуснати фаровете за мъгла. Сега ако всичко е наред би трябвало да ти свети само левия.[/quote]
само единия ли свети,левия?
щото и при мен е така ама все съм си мислел че е изгоряла крушка ама все не мога да стигна до нея

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 27 дек 2004 11:52

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 17:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Krass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Krass » Пон 27 дек 2004 11:55

vw_golf_2_Memphis написа:мне така си е.
от дясно няма крушка а и дупката в самия стоп където влиза крушката е запушена...
трябва да се счупи :wink:

ами при мен не е запушена ама като слагах крушки не искаше да светне и си мислех че нещо жичките са се скапали там

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 27 дек 2004 11:57

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 17:36, променено общо 1 път.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”