Пичове някой може ли да ми помогне с борд компютъра?!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Пичове някой може ли да ми помогне с борд компютъра?!

Мнениеот Kozunak » Пон 27 дек 2004 13:47

начи понеже шибаната инструкция ми е на италиянски и немски а тия и двата езика са ми напълно непонятни та исках да питам може ли да ми разясни някой функциите на борд компа на 3-ка GTI `97 година.1-во разхода на гориво така и не разбрах кой е моментния и кой средния щото това лостче там за режима на повтаряне на чистачките като го мръднеш и разходетие се сменят.2-ро как да си засека от точка А до Б за колко време съм гго минал знам че може но не знам как и т.н и т.н малко тъпо обясних проблема но ще съм много благодарен ако някой се опита да ми помогне.между другото нов съм в форума Драго се казвам и карам гореспоменатия голф! :lol: 8)

Потребителски аватар
Snaker
Автомобил:
Двигател:

Re: Пичове някой може ли да ми помогне с борд компютъра?!

Мнениеот Snaker » Пон 27 дек 2004 15:28

Kozunak написа:начи понеже шибаната инструкция ми е на италиянски и немски а тия и двата езика са ми напълно непонятни та исках да питам може ли да ми разясни някой функциите на борд компа на 3-ка GTI `97 година.1-во разхода на гориво така и не разбрах кой е моментния и кой средния щото това лостче там за режима на повтаряне на чистачките като го мръднеш и разходетие се сменят.2-ро как да си засека от точка А до Б за колко време съм гго минал знам че може но не знам как и т.н и т.н малко тъпо обясних проблема но ще съм много благодарен ако някой се опита да ми помогне.между другото нов съм в форума Драго се казвам и карам гореспоменатия голф! :lol: 8)

като за начало забрави да е точно ... :)
на състоянието на това лостче където пише 2 - доколкото разбрах от моя голф е цялостно някакво засичане ама от кога не е ясно щото там само прибавя километри и осредняване на останалите стойности - разход ... температура на масло и т.н. а на първото състояние показва след като си запалил колата ... там колко време запалена и пак същите хави ... ама разхода от време на време ми е примерно 50 на 100 :) което не е възможно естествено ... би требело двете 0-ли поне по книжка да зануляват и за двете позиции и за 1-2 ама при мене нищо не правят освен че си играя с тех по светофарите :) - бтв. може да са точно за избиване на нерви ... :)

естествено съществува вар. в който не съм прав ама въобще и незнам как аджеба да си служа с този ултра мега турбо дивайс ама поне до момента съм го базикал и не е като хората според мен ... може и да е развален моя ...

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 27 дек 2004 23:12

МФА има 2 режима на лоста е 0 1 2 0 което значи:
режим 1-когато двигателя не е бил пален повече от 2 часа автоматично се занулява този режим и съдържа:
-часовник
-продължиелност на пътуването (колко време)
-среден разход за това пътуване
-изминати км.
-средна скорост за това пътуване
-температура на маслото
-външна температура
последните 2 и часовника са еднакви и в режим 1 и в режим 2 защото са показания в момента.
режим 2 не се занулява освен ако не превключиш на 2 и не отидеш после до край-т.е. 0 и задържаш. тогава ти го зануляваш (също и режим 1 ама с прилежащата му нуличка). тоя режим е за засичане до 10000 км и до какво беше не помня вече ама там всичко от режим 1 (без температурите) е с натрупване-от момента на зануляване нататък-не се занулява автоматично.
сега занули си режим 2 и режим 1 принудително ( с нуличките) и почни да ги наблюдаваш-ще се сетиш сам за останалото...
мойто МФА е пасатско ама мисля че няма почти разлики.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”