Ако може малко помощ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако може малко помощ?
Днес ми се случи нещо гадно.Карам Венто 1.9 ТД.Днеска по път колата загуби тотално обороти.По нагорнище,балкански път от 2-ра преминавам на 3-та и газ газ обаче спрях.Опитах да запаля... неще.. Поседях около минута две,, и чак след това запали.. Когато запали,отворих капака и видях че нафтата по маркучите от горивния филтър кум помпата е на мехури.Стана ми ясно че е засмукала въздух.Както и да е.. тръгнах..След 30км.. пак същия проблем.. пак загуби оборотите и изгасна а в резервоара имах 5-6 литра нафта.Долях още 5 литра и се оправи.Та питам се ,дали е възможно да е от нафтата или от нещо друго.Ще съм благодарен.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Скоро сменял ли си горивен филтър. Ако не си сега е момента. Имай в предвид че в БГ няма свестна нафта. В тази наща има много парафин и в студеното време филтъра се позапушва.
От време на време се чисти и резервоара, там има една цедка и ако се е позапушила може и от това да идва проблема, но според мене е филтъра.
От време на време се чисти и резервоара, там има една цедка и ако се е позапушила може и от това да идва проблема, но според мене е филтъра.
- niki_vw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="ickata"]Може би е възможно, когато имаш малко гориво в резервоара и караш по наклони, нафтата да се плиска в резервоара и да стане така, че в даден момент там от където засмуква да остане на сухо, а нафтата да се е събрала в другия край на резервоара.[/quote]
Това е много вероятно да стане . Но все пак огледай цялата система на тръбите за нафта от резервоара да двг. имаи на предвид че ако ти смуче въздух от същото място когато е загасен двг. ако не тече поне ще таи нафта и ще е омазнено
Това е много вероятно да стане . Но все пак огледай цялата система на тръбите за нафта от резервоара да двг. имаи на предвид че ако ти смуче въздух от същото място когато е загасен двг. ако не тече поне ще таи нафта и ще е омазнено

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”