Здравейте,
От известно време забелязах че на задното стъкло пръскалката не пръска. Разглобих кората на задната врата и останових че течност за чистачки достига до нея. Моторчето също работи, защото като извадя маркуча и натисна ръчката за пръскане излиза течност и притова с голямо налягане, но катого закача за пластмасовата джаджа на пръскалото отвън нищо не излиза. Опитах се да разглобя външната част но не става.
Някаква идея как се разглобява или какво трябва да ссменя и от каде да гокупя?
Благодаря предварително!
Пръскалка на задното стъкло на Golf III
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Самия накрайник е свързан с моторчето на задната чистачка, даже на оста има зъбно колело което предава въртеливото движение от моторчето към нея.
Ако можеш да си намериш цялата машинка втора употреба, дори развалена и да смениш оста ще бъде добре. Малко е пипкава работа, но за толкова пари нема повече
Ако можеш да си намериш цялата машинка втора употреба, дори развалена и да смениш оста ще бъде добре. Малко е пипкава работа, но за толкова пари нема повече

- KILLER GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
колкото до разглабянето тая пластмаската се маха лесно,а външната част е на същия принцип развиваш там една гайка мисля че имаше и после използваш отверка за лост и леко леко вадиш цялото рамо и си при маркучето точно!аз го правих наскоро щото си я счупих и я сменях после.мога да ти помогна ако искаш.иначе и според мен не е измислена като хората тая пръскачка моята не се е запушвала досега но като слушам вашите неволи... eyecrazy оффтопик малко.има ли някой представа защо не спира да ми чисти задната чистачка.доста смешен въпрос но още не мога да я разгадая значи пръсна си и тя почне да чисти е хубаво чисти чисти чисти на интервали ама не спира....и на 2-3 пъти без да искам правя някаква комбинация и я спирам ама така и не разбрах как!

- KILLER GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Та значи за да е по лесно сваляте цялото моторче на чистачката, следкоето се вижда че пръскалката минава през задвижната ос на моторчето оста в случая се явява като трабичка и пръскалката минава през нея. Пръскалката се състои от две части, горна която пръска бода на стъклото и долна в която влиза маркуча от казанчето за вода.
Та значи горната част на тази която пръска вода (дюзата) се издърпва доста трудно и внимателно нагоре, а долната си остава на моторчето а нея ако издърпате в обратна посока също може да се демонтира (но не е необходимо)
След като вече сте го разглобили добре може да се почисти с игла или нещо подобно.
успех дано го разберете
Та значи горната част на тази която пръска вода (дюзата) се издърпва доста трудно и внимателно нагоре, а долната си остава на моторчето а нея ако издърпате в обратна посока също може да се демонтира (но не е необходимо)
След като вече сте го разглобили добре може да се почисти с игла или нещо подобно.
успех дано го разберете

- Golf_GL
- Автомобил: Passat B5 Variant
- Двигател: ADR 2000
- Контакти:
Kozunak написа:колкото до разглабянето тая пластмаската се маха лесно,а външната част е на същия принцип развиваш там една гайка мисля че имаше и после използваш отверка за лост и леко леко вадиш цялото рамо и си при маркучето точно!аз го правих наскоро щото си я счупих и я сменях после.мога да ти помогна ако искаш.иначе и според мен не е измислена като хората тая пръскачка моята не се е запушвала досега но като слушам вашите неволи... eyecrazy оффтопик малко.има ли някой представа защо не спира да ми чисти задната чистачка.доста смешен въпрос но още не мога да я разгадая значи пръсна си и тя почне да чисти е хубаво чисти чисти чисти на интервали ама не спира....и на 2-3 пъти без да искам правя някаква комбинация и я спирам ама така и не разбрах как!![]()
За да спре да се движи задната чистачка натискаш още веднъж лоста (все едно я пускаш) и тя приви още един оборот и спира.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Golf_GL написа:Kozunak написа:колкото до разглабянето тая пластмаската се маха лесно,а външната част е на същия принцип развиваш там една гайка мисля че имаше и после използваш отверка за лост и леко леко вадиш цялото рамо и си при маркучето точно!аз го правих наскоро щото си я счупих и я сменях после.мога да ти помогна ако искаш.иначе и според мен не е измислена като хората тая пръскачка моята не се е запушвала досега но като слушам вашите неволи... eyecrazy оффтопик малко.има ли някой представа защо не спира да ми чисти задната чистачка.доста смешен въпрос но още не мога да я разгадая значи пръсна си и тя почне да чисти е хубаво чисти чисти чисти на интервали ама не спира....и на 2-3 пъти без да искам правя някаква комбинация и я спирам ама така и не разбрах как!![]()
това ми напомня за мен си-и аз го имах тоя проблем и спирах двигателя е пак палех за да спре...не е добре измислено
много офф ама не се сдържах
За да спре да се движи задната чистачка натискаш още веднъж лоста (все едно я пускаш) и тя приви още един оборот и спира.
и аз на есен си чуках главата... При мене оста изобщо не се въртеше. Разглобих целия механизъм, оста е разработих, но пласмасовата джаджа се сяупи. Махнах я изцяло и сложих отстрани отделна цицка с 2 струи. На битака струваше 50 ст. Сега е добре - не се задръства.
А иначе и аз спирам двигателя за да спре чистачката.
А иначе и аз спирам двигателя за да спре чистачката.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”