колата ми дава проблем с високите обороти. Колата е Голф 4 1,6 АКЛ 101к.с..
Закачих я на ВАГ КОМ и ми показва грешка
00515 - Camshaft Position (hall) Sensor (G40)
03-00 - No Signal
Диагностиката я правихме на запален двигател.
От сервиза ми казаха че било датчик на Хол.
Купих нов и го сменихме, но след ремонта пак дава същата грешка. Дори след изтриването и пак се показва.
Проблемите които аз съм забелязал че прави са че когато е на място(на свободна) и я форсирам стигаше го 5000 5500 и стрелката постоянно си играеше (педала е до ламарината а ефекта е все едно го отпускам и пак подавам газ) т.е. работи в авариен режим. След смяната на датчика диапазона е 5500 6000 но пак играе така.А когато съм на пътя и искам да ускоря стигне ли 5000 и колата забива предницата и 'умира' (пробвах го при потегляне на 1-ва и на 2-ра е така). Имах проблем с по-трудно палене, но той си изчезна(може да е било заради големите студове). От време на време и ниските обороти когато е загряла играят но за кратко (почистена ми е дросел клапата преди около месец)
От справките които направих с форума в повечето случаи е делкото, но от магазина в който си купувам частите ми казаха че голфа ми нямал делко (не знам дали има ако може да ме просветлите

п.п имам и газово (пълна инджексия)Ловато проблемите ги дава и на газ и на бензин
Ако имате някакви идеи моля да ги споделите че не знам какво да правя.

Благодаря!