GOLF-2 1.8 ПЪЛНА ИНЖ 87г. НЯМА МОШНОСT

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
djordi
Автомобил:
Двигател:

GOLF-2 1.8 ПЪЛНА ИНЖ 87г. НЯМА МОШНОСT

Мнениеот djordi » Чет 20 яну 2005 0:28

ПОМОГНЕТЕ Стана доста сериозен проблем имам golf-2 1.8 87г. пълна инжекция. Сега от преди 2 седмици се появи следнито подам малко гас форсирасе но като пусна гаста оборотите падат много и някои път гаснеше така това е диагнозата карам я на диагностика казаха ми че проблема е от дюзите тези които впръскват в двигатела имат 2 гумички и да ги сменя но преди да си тръгна маисторра ми вдигна оборотите да не гасне докато я оправя но като вдигна обототите колата нямаше душа да върви така смених тези гумички колата започна да върви по добре отивам при диагностиците те пръснаха с някакъв шпреи по дюзите и на първата от ляво се оказа че пднаха уборотите а като пръскше другите не падат оборотите казаче говорим за колекторна гарнитура смених всичи гарнитури и отивам пак при диагностиците пак пръсна с този шпреи дюзите и пак като пръсна наи лявата паднаха оборотите обясних им че съм сменил всички гарнитури и гумички на дюзите и на клапани и о тук реголираха горивната смес и въздуха нагласиха оборотите и сега проблема е че няма достатачно мощност върви но не поема като тябва слабо набира натискам гаста до половината и заглъхва малко и лека полека поема от кое мое да е вече се растоварих 350 лв и дефако ништо много ще ви бъда благодарен ако можете да ми помогнете предварително благодаря.

Последна промяна от djordi на Вто 08 фев 2005 19:45, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Jetta16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta16v » Чет 20 яну 2005 9:47

:) мернаха ли ти налягянията по колектора с манометър?Трябва да имаш диференциален регулатор който да регулира налягането кьм дюзите провериха ли му работата?Провериха ли първо потенциометъра на въздуишният дебитомер за шумове? Абе с една дума ако не са го направили сменяй сервиза!Явно нещата при тебе са по-сложни.Пробвай при сервиз Бош в обеля.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 20 яну 2005 9:48

kakъв беше мотора че не разбрах?

djordi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djordi » Чет 20 яну 2005 19:20

точно в обеля бях мисля че мериха всички тия работи които ти изброи даже се врърнах втори път те пръснаха с няква течност върхо дюзите като пръсна наи лявата паднаха оборотите и изгасна колата но нали съм сменил гумичките и колекторна гарнитура мотора ми е gx 1.8 механична пълна инжекция днес купих течнос за прочистване на дюзи stp "fuel injector "

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 20 яну 2005 20:11

почвам да си мисля дали не ти изпуска дюзата на първи цилиндър и да меша целия мотор...?

djordi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djordi » Чет 20 яну 2005 20:44

e добре де преди да отида на диагностика вървеше беше пушка преди 2 седмици започна като подам гас и пусна и падаха много оборотите аха да загасне и от диагностиката казаха че е от дюзите смених ги и сега като пръснат с няква течност върху лявата намаляват оборотите и гасне а и няма мошност

Потребителски аватар
cunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cunev » Нед 23 яну 2005 19:18

Провериха ли ти ламбда сонда та ,аз сам сьс сьщия двигател и преди месец имах сьщия проблем.Отидох при Емо от сервиз Юве,обясних му проблема на колата,веднага направихме една диагностика и се видя че ламбда сондата е изгоряла.След 2 дена я смених и колата заработи перфектно. Данода сам ти помогнал. :P

djordi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djordi » Нед 23 яну 2005 23:08

това където менеше оборотите го поравих знчи сондата има една кабелна обувка там дала на късо кои знае колко време съм я карал такатя давала грешна информация та яко горивосе е подавало но тогава ми харчеше грдско 8-9 извън градско около 7 ама вървеше яко недава да пипнеш гаста а сега давам гас тя нештевсе едно катери баир а лятото махнах катлизатора даите няква идея че вече неиздържам така

djordi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djordi » Нед 23 яну 2005 23:11

а и като е студена като запаля мъчи се около 10 секунди и изгасне това го повтрям няколко пъти като я изфорсирам се отпуши и зработи

djordi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djordi » Вто 08 фев 2005 19:55

МАИ НИКОИ НЕМОЖЕ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ ВЕЧЕ НЕЗНАМ ХВЪРЛИХ МАСА ПАРИ НА ВЯТЪРА ВСЕКИ СЕ ПИШЕ НА МАИСТОР И НИКОИ НЕЗНАЕ МАИ ВСЕКИ БЕЗРАБОТЕН Е СТАНАЛ МАИСТОР ПИШМАН ОТ МАИСТОРИ АКО НЯКОИ ЗНАЕ МАИСТОР КОИТО РАЗБИРА ОТ ИНЖЕКЦИОНИ И ОТ НАСТРОИКИ ДА ДАДЕ ТЕЛЕФОН ИЛИ ДОБРА ДИАГНОСТИКА

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 08 фев 2005 21:27

Тия "майстори" не ти ли замериха изгорелите газове дали са в нормата?! По принцип когато един мотор няма мощност проблема е в сместа, не е добра.Колкото до оборотите, не съм запознат с устройството на механичния инжекцион и не знам на какъв принцип ги поддържа :evil:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 14 фев 2005 13:33

голф 1.4 ми даде разход 13.5/100...............минах през доста от тези процедури дето казваш накрая седях на диагностика над 3 часа и се ровиха отпред та чак умирах от смях и не намериха проблема .... така че братле само моа ти съчувствам...........горе главата и ако много те ядоса рендето го засили в некоя канафка и тва е................ :( :evil:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 14 фев 2005 14:04

chefito написа:..........горе главата и ако много те ядоса рендето го засили в некоя канафка и тва е................ :( :evil:

ренде=Рено :!:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 14 фев 2005 14:21

.Пробвай при сервиз Бош в обеля.
Недей мога да обяснявам с дни защо но не му е тук мястото

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Пон 14 фев 2005 19:11

виж сега ето един сервиз, дето на майка ми колата най-накрая я оправиха(вследствие на 'кадърни' майстори). Препоръчаха ни го. Ама утре ще ти напиша телефона. Ето горе-долу къде се намира. Люлин. От орион караш по тоя булевард дето отива към Калотина (мисля, че беше 'баба Парашкева', ама не знам де). Малко преди мосю Бриколаж, от ляво е сервиза, срещу бензиностанцията на Шел. Един такъв голям, нов, готин(Той всъщност преди е бил на друго място, но сега са се рзширили). Аз съм с добри впечатления, а и от други знам. Пробвай се. Диагностиката е 20 лв

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”