ами сбъгяса се тая кола моята..........
не беше палена 10-12 дни /стои в гараж понастоящем/
припалвам я и я покарвам през една две седмици
отивам в събота, качвам се въртя и се чува цък, цък от таблото за бушоните и вътре лампата осезателно намалява силата на светене
пускам фарове има, 100 пъти врътках не откива
сега -акумулатора не е първа младост, но последния път въртеше, малко се мъчеше де, но запали ....
това "цък" ме плаши от бушонното табло, защото дори да е паднал акум. би трябвало леко да помъчи да завърти
чуках шалтера и стартера с едно чукче, но нищо
за съжаление нямаше никой да ми даде ток, а ако сваля акум. от корсата ще се загуби кода на радиото, който не знам, абе мизерия
надявам се да е от акумулатора, ама дайте идейки, че ми мирише на стартер....
Стартер, акумулатор или нещо друго... РЕШЕНИЕ
- Joro_Markov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Стартер, акумулатор или нещо друго
Pichaga написа:ами сбъгяса се тая кола моята....
Ако не е акумулатора провери си и контактния ключ. Моя така малко е прецакан и прави същото. Трябва да нацелиш точно къде дава контакт. Аз съм си свикнал и е ОК, ама като си давам на други хора колата, понякога се узорват.
Re: Стартер, акумулатор или нещо друго
Я и аз да се намеса, преди да направиш каквото и да било, виш клемите на акумулатора да не са се прецакали, т.е. да са хлабави, да са окислили и т.н.
Аз така тръгнах да права стартер а то се оказа ши*аната клема.
Аз така тръгнах да права стартер а то се оказа ши*аната клема.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
амииии оказа се акумулатора-клетка е сдала багажа
отивам в петък тамън си валеше вече як сняг, слагаме кабеляци и върти но не ще да пали, а и върти доста слабо, теглиме я с друга кола, въобще не припалва даже, стана 8 вечерта снега се усили и я зарезах....що псувни отнесе....
в събота адски кофти време, отказах се
вчера отивам на обяд, докато събера аверите стана 100 часа, намерих гедоре /щото в петък нямах/ свалих акумулатора и сложих друг-запали
а какво се се оказало-стария акумулатор толкова няма ток, че не може да изключи имобилайзера на алармата и оттам колата не може да запали ни на дърпане, ни с даване на ток
но поне съм щастлив, въпреки, че си загубих времето, поне е акумулатор /васко ми е на късмет/, та ще купувам
отивам в петък тамън си валеше вече як сняг, слагаме кабеляци и върти но не ще да пали, а и върти доста слабо, теглиме я с друга кола, въобще не припалва даже, стана 8 вечерта снега се усили и я зарезах....що псувни отнесе....
в събота адски кофти време, отказах се
вчера отивам на обяд, докато събера аверите стана 100 часа, намерих гедоре /щото в петък нямах/ свалих акумулатора и сложих друг-запали
а какво се се оказало-стария акумулатор толкова няма ток, че не може да изключи имобилайзера на алармата и оттам колата не може да запали ни на дърпане, ни с даване на ток
но поне съм щастлив, въпреки, че си загубих времето, поне е акумулатор /васко ми е на късмет/, та ще купувам
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”