Проблем с парното
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Проблем с парното
Колата е Джета 2,миналата седмица се появи странен проблем с парното-при работещ двигател,когато пусна парното на втора степен то постепенно изтива и след 2-3 мин почва да духа студено.Маркучите които влизат в радиаторчето са топли,а самото радиаторче с студено.Може ли да е от двете ,,термостатчета,, преди радиатора ?
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мене имаш точно 2 възможности:
1. Тия "термостатчета" да са свършили. Проблема се решава с отстраняването им, махаш ги и си взимаш мормални дълги мъркучи и всичко е ОК. Друга възможност е да сложиш някъкви тръбички за удължение.
2. Запушено радиаторче за парното. Тука вече номера е да се продуха ама да не се надува много щото не са най-здравата част тия радиаторчета.
Но ми се струва че са тия 2-те пи.ки преди радиаторчето. Имай в предвид че и да не са се прецакали изцяло пак ефекта е такъв - изстива а след това и изчезва парното.
1. Тия "термостатчета" да са свършили. Проблема се решава с отстраняването им, махаш ги и си взимаш мормални дълги мъркучи и всичко е ОК. Друга възможност е да сложиш някъкви тръбички за удължение.
2. Запушено радиаторче за парното. Тука вече номера е да се продуха ама да не се надува много щото не са най-здравата част тия радиаторчета.
Но ми се струва че са тия 2-те пи.ки преди радиаторчето. Имай в предвид че и да не са се прецакали изцяло пак ефекта е такъв - изстива а след това и изчезва парното.
Ако след клапаните трабите са ти топли не е от тях.Провери дали с термостата всичко е наред,ако и там няма проблем има вероятност,клапите които са ти вътре в самата кутия на парното,те са направени от ламарина и са целите на дупки а от горе е залепен тънък дунапрен,с годините този дунапрен се разпада и започва да меша топлия с студения въздух които влиза от вън. 

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с парното
Човека казва
от което следва че клапите вътре са си ОК защото ако те са пробити при пускане на парното ще си духа направо студено.
П.С. За да работи хубаво парното т.е. за да топли трябва да единица време да минава определено количество гореща охладителна течност защото иначе се получава така че вентилатора който тегли студен въздух от вън изстудява радиаторчето. Както казах по-нагоре ако клапанчетата /2-те гадни пи.ки/ не са тотално сдухани т.е. минава по-малко количество охл. течност се получава това което е описано защото в радиаторчето се върти някъква течност която при пускане на рентилатора не успява да задържи радиаторчето топло и след известно време то изстива.
Achim Lauritzen написа:...когато пусна парното на втора степен то постепенно изтива и след 2-3 мин почва да духа студено.
от което следва че клапите вътре са си ОК защото ако те са пробити при пускане на парното ще си духа направо студено.
П.С. За да работи хубаво парното т.е. за да топли трябва да единица време да минава определено количество гореща охладителна течност защото иначе се получава така че вентилатора който тегли студен въздух от вън изстудява радиаторчето. Както казах по-нагоре ако клапанчетата /2-те гадни пи.ки/ не са тотално сдухани т.е. минава по-малко количество охл. течност се получава това което е описано защото в радиаторчето се върти някъква течност която при пускане на рентилатора не успява да задържи радиаторчето топло и след известно време то изстива.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
парно
Утре ше махна тия клапан4ета да видим дали е от тях.Ина4е радиатор4ето го смених миналата година.На първа степен си духа топло.Един познат вика 4е може гарнитурата да е отишла,ама нито сам я прегрявал нито нищо....
icoGT написа:А аз имам друг проблем не ми работи последната наи мощтна скорост на вентилатора 4-та.Спира като я дам на нея.Някои знае ли къде е проблема? Благодаря предварително!
А аз имам друг проблем не ми работи последната наи мощтна скорост на вентилатора 4-та.Спира като я дам на нея.Някои знае ли къде е проблема? Благодаря предварително!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
cunev написа:клапите които са ти вътре в самата кутия на парното,те са направени от ламарина и са целите на дупки а от горе е залепен тънък дунапрен,с годините този дунапрен се разпада и започва да меша топлия с студения въздух които влиза от вън.
Добре, ами ако е така какво да се направи - нов дунапрен ли да се лепне, че на баща ми на пасата като сменяхме радиаторчето (шоу голямо миналата зима), забелязах, че тези дунапрени ги нямаше изобщо, а в пасата си е зима. Btw той има климатик, но не знам дали това е от значение.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”