Какви пари да си приготвя за...
- problemche
- Автомобил:
- Двигател:
Какви пари да си приготвя за...
...обтегача на ремъка на алтернатора. Зъбците на колелцето и на рейката са се изгладили и ми трябват нови...колко парички да си приготвя??? Мерси предварително 

- problemche
- Автомобил:
- Двигател:
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз ли много тъп или ти не си се изразил правилно. Не се ли явява алтернатора обтегач. Всички 2-ки които съм виждал ремъците им са се обтягали с преместване на алтернатора.
Зъбците на колелцето. ??? Нема такова нещо - има ос на която има нещо като зъбци, а същинските зъбци са на самата рейка. Това е ако става дума за нормална рейака /не хидравлична/. Доколкото зна рециклиране на рейка струва около 50-60 лв. /по спомен/, но НЯМА гаранция че след това всичко ще е ОК.

Зъбците на колелцето. ??? Нема такова нещо - има ос на която има нещо като зъбци, а същинските зъбци са на самата рейка. Това е ако става дума за нормална рейака /не хидравлична/. Доколкото зна рециклиране на рейка струва около 50-60 лв. /по спомен/, но НЯМА гаранция че след това всичко ще е ОК.
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Без зъбите не се ли затяга достатъчно ?
Преди време имах голф от 85-а и там имаше обикновена рейка с болт за притягане и по нея се местеше алтернатора.
На сегашния ми голф (90-а) имам малка зъбна рейка и колелцето за притягане също има зъби, чрез които се придвижва леко в последния момента на затягането и така изхвърля алтернатора и натяга ремъка още малко. Все си мисля, че и без зъбите ще е добре притегнато.
Преди време имах голф от 85-а и там имаше обикновена рейка с болт за притягане и по нея се местеше алтернатора.
На сегашния ми голф (90-а) имам малка зъбна рейка и колелцето за притягане също има зъби, чрез които се придвижва леко в последния момента на затягането и така изхвърля алтернатора и натяга ремъка още малко. Все си мисля, че и без зъбите ще е добре притегнато.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Какви пари да си приготвя за...
problemche написа:...обтегача на ремъка на алтернатора. Зъбците на колелцето и на рейката са се изгладили и ми трябват нови...колко парички да си приготвя??? Мерси предварително
4лв.
Аз го купих от магазина на Ботев, който беше на Юнитрейд(може и сега да е техен, но ...)
- problemche
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”