бензинова помпа на голф 3 1.6

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Mal
Автомобил:
Двигател:

бензинова помпа на голф 3 1.6

Мнениеот Mal » Пет 04 фев 2005 15:34

значи тази помпа доста жужеше, ама си викам да я карам така, докато съвсем не сдаде багажа. Да де, ама тя намаля да бръмчи, а сега съвсем изчезна жуженето. Дали е възможно да се е 'продухала' сама или може да се смята, че щом веднъж е бръмчала, значи е сдала багажа

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Пет 04 фев 2005 23:10

Ми кво да ти кажа колега, то това "жуженето" както му викаш ти едва ли би могло да е някакъв критерии само по себе си......или се разрови сам с пробна лампа и мултицет или върви на майстор, щото тук чак такива диагностици работещи на принципа на "жуженето" - просто няма

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Пет 04 фев 2005 23:14

и забравих да те питам - кво азбираш под "продухване"

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 17 фев 2005 10:32

Значи за момента според мене няма нищо притеснително.
по принцип "жуженето" е лоша поличба, но масово /поне моите наблюдения/ са,че помпи слагани 87-90 са с подобен дефект, ойто по-скоро дразни. Старият ми опел беше пълна инжекция и когато се прецака помпата /не изгоря просто намали атмосферите на подаваното гориво/ я разкапсуловах и видях, че звука се получава от хлабавина във втулките на перката. 8)

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Чет 17 фев 2005 10:45

10х за отговора. А какво препоръчваш попринцип - нова или тази да се разглоби и да се види какво е. Значи питам тук, във форума, за да мога да правя сравнение с това което майстрорите казват. Аз тая кола за помпата не съм я водил на доктор още, но преди това за една друга кола едни викат нова, други викат, че се разглобявала и се чистела нещо, защото се замърсявала(как и с какво и аз не знам).

Потребителски аватар
R@do
Батето

Мнениеот R@do » Чет 17 фев 2005 11:39

Колкото по-малко се бърника толкова по добре.
отвориш ли я и вече почти сигурно няма да работи. Доста прецизна техника е и за това е и толкова скъпа.така или иначе не може да се направи нещо....неса запушени дюзи примерно та да се сипе добавка или пък радиатор 8)
карай и си свиркай. гледай само да не попаднеш на някопй дядка който ти рекламира машинката си за разпломбиране:))):):):)
аз срещнах един такъв в Пловдив и .....няма смисъл.
Не се вглъбявай в това "жужене"

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 17 фев 2005 23:18

Моята бензинова помпа когато изгоря колата стоя на "трупчета" ЦЕЛИ 2 седмици докато успея на Симеон да намеря някаква датска за скромната сума от 230лв.?!?! Предлагаха ми какви ли не, оригиналната на БОШ струваше към 750-800лв Screwy ...
По принцип електрическа потопяема помпа не се отваря - капсулована е, някъде е възможно да ги рециклират, но как и колко ще издържи после - никой неможе да ти каже. Карай така докато не откаже, за профилактика можеш да си свалиш резервоара и да го изчистиш от боклуци ако ти е мерак.

Потребителски аватар
R@do
Батето

Мнениеот R@do » Пет 18 фев 2005 10:14

Гледах да не оставаш с под 10л. в резервоара.
навремето два пъти го направих този номер на Опела и след това 600 лв./ с намалението/ просто БГ гадостите в бензина и бяха разгонили турбинката.

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Пет 18 фев 2005 11:54

а... да. Гледам да има бензин (е не догоре де поради други причини). Но ми прави впечатление, че като понамалее, явно има някаква граница, се променя звука. А за цените - не знам. Питах на едно място информативно(да съм подготвен психически). Казаха ми, че Бош е 390 лв. Един фиат преди карах. Вече трета година си вие помпата, ама още е добре(да е глух дявола), но той предимно на газ се кара.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”