Голфа ми гори 17л. /100 км...
- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
Голфа ми гори 17л. /100 км...
Направо съм шашнат, гори здраво. Колата Голф 2 RP. От няколко дена няма изхранване. Карам само градско и все е студена, ама 17л./100 км. направо е ужас. На обед ще ходя на диагностика, обаче някой ако предполага къде може да е проблема да каже преди да съм си дал парите. 

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
На доста коли в началото на скалата за температурата има едно по-дебело деление.Когато запалиш колата стрелката е доста преди него, моторът трябва да стои на празен ход докато стрелката не влезе в това деление
: А колкото до налягането на маслото, има датчик за тази работа и щом не свети значи налягането е в нормите, а щом е в нормите би трябвало всичко да е наред(ако вярваме на немските инженери) 

- RadoSi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
то налягането няма как да не е добре .. идеята ми е дали при по голямо налягане гастото масло няма по добре да си ходи по каналите
щото на -17 градуса 10W40 сигурно е като мед от хладилника
По голямото налягане повече обороти и повече натоварване ще доведат до по бързо загряване следователно колкото по-барзо почне да се маже добре мотора толкова по добре.
Аз така си мисля. поправете ме ако греша.

щото на -17 градуса 10W40 сигурно е като мед от хладилника

По голямото налягане повече обороти и повече натоварване ще доведат до по бързо загряване следователно колкото по-барзо почне да се маже добре мотора толкова по добре.
Аз така си мисля. поправете ме ако греша.
- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
Значи голфето ми има друго проблемче, като е студена държи бая висики обороти - 2000, като загрее се оправя. В сервиза където ходих пича ми каза , че може да го оправи, но колата трябва да е студена. Днес ще отида да му я оставя да видим дали ще има подобрение. Тва с менящите обороти стана като смених моторчето за празния ход-или там както се казва. Студа и тея 2000 хил. оборота ми разказват играта май??? Дано да спре с тоя разход. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”