Фарове??
-
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
Резултати от тест на Ауто Билд:
BOSMA 100/80 - не се препоръчват (заслепяват)
XENON Eaglite Plasma Xenon - ограничено препоръчителни (слаби дълги)
PHILIPS Bluevision, OSRAM Light@Day - особено препоръчителни
OSRAM Super, най-добро съотношение цена/качество
PHILIPS Power2night, Premium, VisionPlus, Longerlife - препоръчват се
OSRAM Allseason, Cool Blue, Silverstar, Standard - препоръчват се
JAHN Superblue - препоръчват се
За повече информация - бр. 12/2004 на Ауто Билд.
BOSMA 100/80 - не се препоръчват (заслепяват)
XENON Eaglite Plasma Xenon - ограничено препоръчителни (слаби дълги)
PHILIPS Bluevision, OSRAM Light@Day - особено препоръчителни
OSRAM Super, най-добро съотношение цена/качество
PHILIPS Power2night, Premium, VisionPlus, Longerlife - препоръчват се
OSRAM Allseason, Cool Blue, Silverstar, Standard - препоръчват се
JAHN Superblue - препоръчват се
За повече информация - бр. 12/2004 на Ауто Билд.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vasstop написа:Защо все си мисля, че проблема на лошо светещите фарове не е в крушките ами в инсталацията. Аз съм с Narva и съм доволен. За въпроси относно инсталацията обръщайте се към Ваското, той знае!
Имаше добра тема за фаровете и крушките.
тук също пише някои нещица
http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=vw_faq13#13.5.6
Аз лично съм с Osram +50(17лв./бр) и съм много доволен - 3 години.
Narva има ментета по 1лв., не вярвам някой сериозно да си мисли, че крушки за 1лв могат да свършат работа - доколкото си спомням повечето крушки са между 6 и 10лв.
- pinci
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
leavon написа:Като стана дума за крушки и H4 55/60W: Мислите ли, че може да се направи нещо по въпроса да не се слагат по колите тези крушки 90/100W, защото е страшно заслепяване по пътищата. "Късите" 90W са 150% от нормалните "дълги" 60W. Аз мисля, че просто трябва да се забранят толкова мощните крушки.
За да са реални 150% от нормалните дълги, трябва да си прекараш една нова инсталацийка и тогава ще си говорим за заслепяване. А може и просто да се срещнеш с vasstop-a и да ти светне във гръб да усетиш топлината по врътлето

- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
pinci написа:leavon написа:Като стана дума за крушки и H4 55/60W: Мислите ли, че може да се направи нещо по въпроса да не се слагат по колите тези крушки 90/100W, защото е страшно заслепяване по пътищата. "Късите" 90W са 150% от нормалните "дълги" 60W. Аз мисля, че просто трябва да се забранят толкова мощните крушки.
За да са реални 150% от нормалните дълги, трябва да си прекараш една нова инсталацийка и тогава ще си говорим за заслепяване. А може и просто да се срещнеш с vasstop-a и да ти светне във гръб да усетиш топлината по врътлето
Нещо май не можах да те схвана...
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
pinci,
колегата е от Пловдив.
leavon,
ако идваш към София и се интересуваш, пусни едно съобщение на лични и ще се уговорим, може и към Ваското да наминем да ти направи един тест на инсталацията. Много често при VW има загуби по ел. мрежата и оттам фаровете светят по-слабо.
А аз иначе съм със крушки Narva 100/90 W които струват 7лв. едната и съм доволен от тях, много е важно как са ти регулирани фаровете, така че като караш на къси да не заслепяват, а същевременно да виждаш пътя добре. Друг е случая, когато някой кара срещу теб на дълги да му "светнеш като тираджия" за да се усети...
Има и един друг момент, че тези крушки са забранени в Европа, но в нашите условия на ями по улиците предпочитам да виждам къде карам, за да не си счупя колата, след като няма контрол за това дали си с правилната мощност крушки, но пък нека първо да оправят гадните дупки...
колегата е от Пловдив.
leavon,
ако идваш към София и се интересуваш, пусни едно съобщение на лични и ще се уговорим, може и към Ваското да наминем да ти направи един тест на инсталацията. Много често при VW има загуби по ел. мрежата и оттам фаровете светят по-слабо.
А аз иначе съм със крушки Narva 100/90 W които струват 7лв. едната и съм доволен от тях, много е важно как са ти регулирани фаровете, така че като караш на къси да не заслепяват, а същевременно да виждаш пътя добре. Друг е случая, когато някой кара срещу теб на дълги да му "светнеш като тираджия" за да се усети...
Има и един друг момент, че тези крушки са забранени в Европа, но в нашите условия на ями по улиците предпочитам да виждам къде карам, за да не си счупя колата, след като няма контрол за това дали си с правилната мощност крушки, но пък нека първо да оправят гадните дупки...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”