Счупена втулка на радиатора за тънкия маркуч
Счупена втулка на радиатора за тънкия маркуч
Колеги,при опит да сменя маркуча, който обезвъздушава двигателя, тънкия маркуч, които отива от радиатора към казането, се с4упи втулката. сега се чудя как да я залепя. Някои има ли опит с това да даде съвет
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Счупена втулка на радиатора за тънкия маркуч
На Заставата ли това?
(очаквам да ми се скараш като предния колега, чиято кола не ми излезе на боба)
Къде е счупено - на казанчето ли? Една снимка няма да навреди честно казано. 

Колата е Голф 2, счупеното е тръбичката, която излиза от радиатора, от горе, на нея се слага маркуча (8 мм.), които отива към казанчето.
- snupeca
- Контакти:
Най-добре снимай да се види проблема като хората. Мотора на колата също е важен - 1.6, 1.8 итн. При мен извода за горния голям маркуч издаде багажа веднъж, и тъй като капаците в краищата на радиатора където влизат и маркучите, ми са пластмасови - ходи го лепи..
Пробвах естествено но нищо не стана
Решението - смяна на целия страничен капак със метален. Играчката е много но сега е по-сигурно и от оригиналния
Та при теб пластмаса ли е, има ли възможност да се лепи итн - макар че на налягане и температура, малко - да не кажа никое лепило не държи. 

Да, това е на страничния капак, той е пластмасов, от там излиза тази тръбичка, много е тънка, с диам към. 2 мм. Тя чрез маркуча (8 мм.)вкарва тънката струйка вода в горния край на казанчета,точно под капачката така се обезвъздушава двигателя, (тои е 1,3)
- snupeca
- Контакти:
Много шибана история.. Малък маркуч, който при опит да се залепи, е възможно да се запуши от самото лепило. Предполагам пазиш счупената част итн, не ми е известно лепило което да държи на условията - мога да ти кажа с кое не става ако не друго
Пробвах със течен метал уж но държеше само до 80гр. За мен решението е нов капак от морга, ако не цял радиатор. Лепенето ще е само нерви според мен - от опит го казвам.

Ясно, на мен един маистор ми каза да взема Poxipol, А какви пари струва този капак, и един цял радиатор
- snupeca
- Контакти:
Вземи му Поксипол и му го откарай да ти го залепи, този майстор
Радиатор мисля до около 50лв ще намериш, а капак вече е по-сложно - зависи дали ще навиеш този от моргата да ти го даде без радиатора итн. Успех! 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
snupeca написа:На Заставата ли това?
На Заставата изьвода за тънкия маркуч е месингче и се лепи с голям поялник без проблем Талянска му работа , както и радиатора на Ф 125Р. Лепил съм и на 2 те нарки

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
На ФВ пластмасовите щуцери не зная дали са удачни за лепене изобщо, по-скоро колегата може да се ориентира за нов радиатор. Такива дърти маркучи преди да се извадят се нагряват малко да отпуснат, щото с годините залепват в буквално за щуцерите и като завъртиш и... прас
Общо взето да се работи по охладителната система на 30-годишна кола си е късмет малко, винаги може да се отчупи някое парче отнякъде, все пак няма нищо вечно, колкото и да е здраво направено.

Tочно така се получи и при мен, малко натиск и прас, все едно беше солета. Но сега го залях с двукомпонентно лепило, като стегне, утре ще го видя какво е станало, пук най-добре ще си покаже на пътя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега нов радятор не прави никакви опити да лепиш няма смисъл от опит знам,системата е под налягане.
- Presli82
- Автомобил: Volkswagen Passat b2
- Двигател: diesel
- Контакти:
Намира се малка тръбичка с подходящ диаметър.Със свердло се разширява отвора в радиатора и отчупеното парче ,така че тръбичката да влиза стегнато.Маже се със секундно лепило и се набива.Изпробвал съм няколко пъти този метод ,и става изключително здраво.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Отиваш в газаджийски магазин.Купуваш щудер или подходяща дюза за газов инжекцион.Пробиваш,нарязваш резба, мажеш резбата например с "локтайт"(осигурител за резби).Става повече от добре, поне 10-тина така съм оправил.Няма мърдане.Ако искаш обади се, ще дойда да ти го направя - 09 8 88 3 1 0 45.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”