Когато беше студено и колата стоеше на скорост, трудно излизаше първа и понеже не знаех в какво състояние е маслото, реших да го сменя, като междувременно, нямах никакъв проблем с която и да е от другите скорости.
Купих масло от Порше, оригинално , 2л. Когато се източваше старото имаше някакъв оттенък като брокат, но ми се стори допустимо количеството на стружки. Маслото не беше черно, мисля му нямаше нищо. В Порше казаха, че кутията събирата 1.6 , но ние сипахме докато протече и събра около 1.8-1.9.
И тук идва странна ситуация. Скоростите влизат супер, но много трудно излизат. Преди си ги вадех с два пръста, меко, а сега трябва да хвана лоста с цяла ръка и със сила да изклювам предавката. Съединителя е на не повече от 3-4к километра, но мисля няма как да е от него , понеже преди да сменим маслото нямаше никакви проблеми с изключването.
Моля, дайте съвети и идеи. Ей така от нищото, такава беля :( Притеснявам се да не я изрина. Кутията по книжка е сменяна в Германия на 180000км, а колата сега е на 255000.
Мерси предварително.