Голф 3 1.6i AEE гасне

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
tanworld
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Голф 3 1.6i AEE гасне

Мнениеот tanworld » Пон 19 мар 2007 8:35

Здравейте колеги,
Преди 3 месеца близо бях ви писал за моя проблем. Колата ми като наближи "стоп" и като намаля - оборотите падаха, разтреперваше се и гаснеше. И това почти на всеки "стоп". Отидох в сервиз, смениха ми кабелите и уж оправиха нещата. Но не знам дали са ги оправили или е съвпаднало с началото на зимата /студеното време/. Аз така си го обяснявам, защото вчера почна пак да ми го прави този проблем. Днес сутринта пак на всеки "стоп" се налагаша да запалвам колата наново.
И забелязах че се затрудняваше при паленето.
И си мисля вече че като се постопли времето и проблема пак се появи и може в сервиза всъщност да не са успели да намерят проблема. Някопй имал ли е такъв проблем. Моля пишето ако знаете нещо по въпроса. Благодаря.

tanworld
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tanworld » Пон 19 мар 2007 8:45

Колеги, забравих да ви кажа че един познат ми каза че имам проблем с катализатора. Че сигурно се е прецакал, защото при ниски обороти издава някакъв шум като на спукан ауспух. Това дали има връзка с горния проблем. Искам да добавя че това за катализатора е сигурно от 2-3 месеца.

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Пон 19 мар 2007 9:35

имах подобен проблем с моито АЕЕ лошото е че може да е от 100 неща като почнеш от кабели свещи темепратурен датчик, хол датчик дроселова клапа (стъпково моторче), ТПС датчик до кофти центровка на инжекциона примене се оказа скапана бобина вклучително и запушен катализатор може да прави мизерии така че колкото и гадно да звучи почваи по метода на изклучването да проверяваш ...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 21 мар 2007 21:22

Днес стигнах до нова сага с това АЕЕ.
Дава все една и съща грешка в компа 01087 - Basic Setting Not Performed
Грешката се чисти с VAG-COM а , но при загасяне и ново стартиране пак се получава. като се изчисти при работещ двигател не се получава наново.
Получава се само при загасяне и ново стартиране.

Навежда на мисълта , че или се губи захранването на компа при загасяне на двигателя или компа не е наред.

Съмнявам се да не е и човъркан , защото се държеше сама на 1 болт / вторият беше почти развит, а третият липсваше. За третият не съм сигурен и дали не е нит ??

Компа според VAG-COM а е Control Module Part Number:032 906 030 G
Component and/or Version: MARELLI 1AV 1949

Обаче дали това е оригиналният комп за тази кола ????

Според Аутодатата трябва да има постоянно захранване на пин 21 на компа от клемат на акумулатора.

При свободно време ще се сваля компа за проверка дали го има това напрежение или при загасяне изчезва.
И ще се отваря компа за ревизия дали няма нещо баено по него.

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Сря 21 мар 2007 22:45

kris11 написа:Днес стигнах до нова сага с това АЕЕ.
Дава все една и съща грешка в компа 01087 - Basic Setting Not Performed
Грешката се чисти с VAG-COM а , но при загасяне и ново стартиране пак се получава. като се изчисти при работещ двигател не се получава наново.
Получава се само при загасяне и ново стартиране.

Навежда на мисълта , че или се губи захранването на компа при загасяне на двигателя или компа не е наред.

Съмнявам се да не е и човъркан , защото се държеше сама на 1 болт / вторият беше почти развит, а третият липсваше. За третият не съм сигурен и дали не е нит ??

Компа според VAG-COM а е Control Module Part Number:032 906 030 G
Component and/or Version: MARELLI 1AV 1949

Обаче дали това е оригиналният комп за тази кола ????

Според Аутодатата трябва да има постоянно захранване на пин 21 на компа от клемат на акумулатора.

При свободно време ще се сваля компа за проверка дали го има това напрежение или при загасяне изчезва.
И ще се отваря компа за ревизия дали няма нещо баено по него.

данеби росто да трябва да се направи настроика на инженциона на стенд намене ми я правиха с някаква програма ...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 21 мар 2007 22:49

да неби росто да трябва да се направи настроика на инженциона на стенд намене ми я правиха с някаква програма ...[/quote]

Компа не си помни настройките. При загасяне ги губи и пляска после някаква ???
Или се прекъсва захранването на компа или той е пипан .
Докато не измеря напрежението и го отворя няма да се знае

Потребителски аватар
ivo8181
Автомобил: MK 4 GTI
Двигател: 1.8 TURBO

Re: Голф 3 1.6i AEE гасне

Мнениеот ivo8181 » Сря 21 мар 2007 22:52

tanworld написа:Здравейте колеги,
Преди 3 месеца близо бях ви писал за моя проблем. Колата ми като наближи "стоп" и като намаля - оборотите падаха, разтреперваше се и гаснеше. И това почти на всеки "стоп". Отидох в сервиз, смениха ми кабелите и уж оправиха нещата. Но не знам дали са ги оправили или е съвпаднало с началото на зимата /студеното време/. Аз така си го обяснявам, защото вчера почна пак да ми го прави този проблем. Днес сутринта пак на всеки "стоп" се налагаша да запалвам колата наново.
И забелязах че се затрудняваше при паленето.
И си мисля вече че като се постопли времето и проблема пак се появи и може в сервиза всъщност да не са успели да намерят проблема. Някопй имал ли е такъв проблем. Моля пишето ако знаете нещо по въпроса. Благодаря.
Приятелю това е много срещан проблем при АЕЕ-та ,няма да се плашиш и аз бях с този проблем почти 2 год. и ходих по най-различни сервизи но неможаха да го оправят ,в началото го стабелизират и след 2м. се разцентрова на ново :!: за това утиваш в WV-сервиза там ще ти го оправят ,защото имат специална програма за този двигател :046:

tanworld
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tanworld » Сря 28 мар 2007 7:34

Здравейте пак. Въпросът със официалния сервиз е доста сложен. Защото най- близкият е във В.Търново. А аз нямам време за момента да отскоча там. Вчера ходих при моя майстор и ме извика днес и каза че ще четем компютъра, съмнявал се в един датчик за температурата - не знам какво е точно. Но не знам той с каква програма разполага. Някой може ли да ми каже коя програма да използваме и коя опция е за оборотите. Или ако я има регистрирана и ако е възможно да я прати на tanworld@abv.bg.

Между друго нещата се влошиха, вече гасне още втората секунда като изключа от скорост-няма значение дали съм спрял или не. Като сменям скоростите ако се забавя малко и изгасва колата.

Благодаря на всички отговорили и на тези които ще отговорят.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 28 мар 2007 7:39

tanworld написа: Вчера ходих при моя майстор и ме извика днес и каза че ще четем компютъра, съмнявал се в един датчик за температурата - не знам какво е точно. Но не знам той с каква програма разполага. Някой може ли да ми каже коя програма да използваме и коя опция е за оборотите. Или ако я има регистрирана и ако е възможно да я прати на tanworld@abv.bg.

Програмата е VAG COM , но ти трябва и лаптоп и кабел със софт.
Новите лаптопи са само с USB входове. За RS 322 трябва да намериш някой архивен лаптоп.
кабели се продават.

tanworld
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tanworld » Сря 28 мар 2007 7:44

Колега, за кабела сигурен ли си че е 322, защото някъде бях срещнал 232.
Кабела ще го намеря, но другото което ме притеснява е дали трабва да има специален бакс към кабела или само с кабела ще стане работата.
То в сервиза предполагам че ги имат.

tanworld
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tanworld » Сря 28 мар 2007 8:45

Колега, тази програма я изтеглих, но ме съмнява че като свържа компютъра на колата и ще ми иска сериен номер и някакъв код за регистрация. Някой работил ли е на нея, за да каже има ли някакъв период за демо.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 28 мар 2007 12:34

tanworld написа:Колега, за кабела сигурен ли си че е 322, защото някъде бях срещнал 232.
Кабела ще го намеря, но другото което ме притеснява е дали трабва да има специален бакс към кабела или само с кабела ще стане работата.
То в сервиза предполагам че ги имат.

Моя грешка - в бързината при писането съм разменил цифрите 232 е :cry:

Кабела сам по себе си не е кабел с накрайници, а си има вградена електроника .

@Колега, тази програма я изтеглих, но ме съмнява че като свържа компютъра на колата и ще ми иска сериен номер и някакъв код за регистрация. Някой работил ли е на нея, за да каже има ли някакъв период за демо.
Ами ще иска я . Има в нета кейгенератори . Няма демо

tanworld
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Голф 3 1.6i AEE гасне - Дефектът е открит

Мнениеот tanworld » Чет 29 мар 2007 7:01

Колеги, вчера свързахме колата с компютър. Изчистихме грешките и пробвахме пак. Постоянно изкарва грешка "00282 - Trorrle Positioner V60". От сервиза ми обясниха че това е дроселовата клапа и ми казаха цена за нова 713 лв. Вярно ли е това нещо. Било някакъв комплект и трябвало да се закупи цялото и не можело поотделно да се бута.
Съгласни ли сте с това нещо.
И някой знае ли тази джаджа дали се намира втора ръка и долу горе на каква цена, че това 713 е шантава работа.

tanworld
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tanworld » Чет 29 мар 2007 7:03

"00282 - Trottle Positioner V60" - това е правилно, горе съм сбъркал някои букви.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 29 мар 2007 21:28

tanworld написа:"00282 - Trottle Positioner V60" - това е правилно, горе съм сбъркал някои букви.

Мога само да добавя "На печалившите честито ".
Ама както ми намирисва и аз съм се запътил натам , така , че няма да си сам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”