Откраднати халогени на Golf 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Кольо
Автомобил:
Двигател:

Откраднати халогени на Golf 3

Мнениеот Кольо » Пет 11 мар 2005 17:58

Здравейте на всички!
Чета форума от около 3-4 месеца, но чак сега се включвам поради няколко причини:

1. Имам кола от всичко на всичко 2-3 месеца (против волята ми и по много неприятен повод).
2. Нямах особени проблеми с нея.
3. Не разбирам от коли (имам книжка от 4-5 месеца), че да давам акъл на други.

Обаче нощеска се е случило нещо много неприятно с Голф-ето (Glof 3, 1.9 TD), та сега искам да питам: Някакви <цензурирано>!@@!#$#$!!@#!</цензурирано> са ми откъртили халогените, :evil: одрали са ми бронята докато са ги напъвали, :evil: а по съвместителство са ми задигнали и едната декоративна решетка :evil: (най-долу дето седи на бронята, не знам как да я опиша, защото не отбирам много от коли (тази ми е първата)). Има ли особена полза пак да сложа халогени? Има ли реална полза от тях, или мога да си карам и така? Дали да не сложа само едни декоративни пластмаски и да ми е мирна главата? Как мислите?
Днес ходих в IX-то районно (Люлин) и писах молба и обяснения, някакви я снимаха и казаха, че в понеделник ще ми дадат някаква бележка за пред застрахователите.
Колата има пълно автокаско в "Енергия", но не знам как стоят нещата (ще разбера в понеделник, вероятно). Те по фактура ли ще ми платят щетите (ще платят ли такова нещо въобще) или ще направят някакъв оглед (експертна оценка ли, що ли) и ще ми платят на база на този оглед? Някой има ли опит с тях? Мога ли междувременно да му сложа тези пластмаси, че така като го гледам и все едно виждам човек с извадени очи... :?
От къде евентуално мога да купя тази декоративната пластмаса за бронята и за халогените? Ориентировъчно колко ще струва?

Пп Съжалявам, ако е малко несвързано и не е за този раздел на форумите, но просто като видях дупките на мястото на халогените, и напъваните съседни декорации, дебелите резки по боята и... К’во да ви разправям... Не го пожелавам на никого. :?

ivo_5rov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_5rov » Пет 11 мар 2005 20:32

Кофти пич за халогените и пластмасата.Не искам да те разочаровам,
но според мен застрахователите ти няма да покрият нищо.Най-вероятно ще ти кажат ,че плащат срещу отчупеното парче а ти в случая нямаш такова поради простата причина,че са ти го откраднали.
Казвам ти го от опит само,че при мене само халогените бяха оставили,тъй че според мен си купи само пластмасите и светлоотразителите от Ауто плюс и не му мисли повече а ако искаш халогени бих ти препоръчал да се замислиш за платен паркинг.

Потребителски аватар
Кольо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кольо » Пет 11 мар 2005 21:23

Значи напразно съм ходил в МВР? :(
Всъщност, то си личи къде е напъвано с отверката - има две големи дебели резки (колкото прилично голяма отверка) и парченцето пластмаса с винт (което е държало халогена) си личи как е строшено (прекършено от напъването с отверката), а една част (заедно с винтчето) е останала там (говоря за десния, че левия нямах нерви и него да го гледам обстойно). За съжаление нямам цифров фотоапарат да покажа, но то в понеделник ще се чуе.
Имаш ли представа колко струват тези чарколяци? Сега един съсед ми спомена нещо от сорта на 8-10 лв., но не беше много сигурен, а и не знаеше това за леви + десни ли е или само едните (но пък беше сигурен, че това за халогена го продават комплект с това средното, дето от едната страна нищо не прави, а от другата се навърта теглича).
Абе както и да е. Имаше една песен на Тодор Колев едно време:

Как ще ги стигнем американците?
Че и затминем, кога?
Другари, уважаеми дами и господа,
направо се чудя как е възможно това?

Да ми откраднат чистачките,
от моята скромна кола,
как да я карам нататък
в тази гъста мъгла?

А гледах напрад, надалече,
се бях амбицирал дори
да ги настигнах американците,
о, майче ще вали!

Тоз дето взе ми ги Господи,
бял ден да не види, че как,
освен ако случайно пък взел ги е
да си ги сложи отзад.
(Не става въпрос за задното стъкло)

Туй няма го даже в Албания,
нито в Зимбабве, ни в други страни
да си открадват чистачките
а пък и там дъжд вали.

...

Само това мога да им пожелая на тия, както и на тези, които ще ги ползват. :evil:
Благодаря за отговора, все пак. :)

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 11 мар 2005 21:30

и аз ще трябва да те разочаровам
за открадното не плащат само ако е счупено
но ти там се бори не се знае може и да платят
покажи и бронята как е драна и така...
иначе има начин да си предпазиш халогените...
прави се мрежа пред тях която се огъва по тяхната форма
и се "връзва" отзад на гредата
няма начин да ги гепят
могат да ги счупат ама тогава плащат 100% застрахователите...
ако решиш пак да слагаш аз продавам за 75лв.
но ако не ти се занимава да слагаш да ги защитаваш да ги мислиш недей слага
има разлика с халогени и без но е малка
няма какво да се лъжеме...
а за тази черната мрежа коя ти трябва и на мен ми гепиха едната
та ги махнах и в гаража имам една ама трябва да проверя коя е останала.... пиши лява или дясна ти трябва.. ще я спазариме :wink:

Потребителски аватар
Кольо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кольо » Пет 11 мар 2005 23:00

иначе има начин да си предпазиш халогените...
прави се мрежа пред тях която се огъва по тяхната форма
и се "връзва" отзад на гредата

Ами аз когато попаднах на този форум (когато се чудех каква кола да вземам и обикалях насам-натам) изчетох горе-долу 50-60% от мненията, та попадах на едно, в което някой беше направил тази мрежа и даже имаше снимка, ако се не лъжа (може и ти да си бил?). Обаче така като гледам халогени май няма да слагам повече, защото особена полза от тях за времето през което карах колата не видях (ама си викам: "Чакай пък да питам, 'щото може да съм дефектен нещо..."), а и не искам пак да виждам същата гледка някоя сутрин. :( Явно ще е по-добре без тях.

а за тази черната мрежа коя ти трябва и на мен ми гепиха едната
та ги махнах и в гаража имам една ама трябва да проверя коя е останала.... пиши лява или дясна ти трябва.. ще я спазариме ;)

Благодаря за предложението, ама като гледам на къде отиват нещата то и аз май така ще направя. Ще махна останалата и ще си карам така, проклинайки деня, в който ми се наложи да се занимавам с коли. Вече свалих тасовете (откраднаха ми преди месец единия (посред бял ден), при това този, който беше вързан със "свински опашки", Screwy а задните не бяха (резна ми ги един гумаджия при баланс)). Може и чистачките да почна да свалям, че тя колата от Австрия си дойде с чистачки BOSH и току виж...
Нейсе... :?

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 11 мар 2005 23:09

съжалявам
кофти държава... кофти племе... колибари....

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Съб 12 мар 2005 11:48

гадно. :x
апетитна и лесна хапка са тези халогени. :banghead:
каското покрива счупени откраднати не.
обсъждани са мрежи,силикони,лепила,болтове,заоблени глави на болтовете и пр.
темата ще се напълни със "съболезнования" за халогените и ругатни по адрес на крадците.с това няма да се реши проблма.
заключвам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”