Golf MK4 1.4 16V проблем с оборотите
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf MK4 1.4 16V проблем с оборотите
проблем с оборотите на голф 4 1.4 16 винтила бензин.при отпускане на педала и освобода предавките оборотите отиват на минимум и гасне
Последна промяна от ivostefanov на Съб 17 яну 2015 7:15, променено общо 1 път.
Причина: Редактирах заглавието според правилата и темата шаблон,моля придържай се към тях.
Причина: Редактирах заглавието според правилата и темата шаблон,моля придържай се към тях.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с оборотите на голф 4 1.4 16 винтила бензин
Колега имам го същия голф и проблем.Смених дросел клапата с нова 212лв.И сега е пушка.Успех
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
дъщеря ми кара съшия голф и мотор и тя ми се оплаква че понякога гасне но не винаги....като е по-студено по-често...аз карам друга кола и не познавам този мотор...ще е хубаво някой колега който се е сблъсквал с този проблем да сподели от какво е причинен и как се отстранява...
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Пробвай първо с изчистване на дроселовата клапа.Ако няма промяна,посещаване на сервиз при човек който знае какво прави и диагностика 

- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
Може да дросела да е за адаптация, но както са ти казали колегите трябва си VAG- Com.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: Golf MK4 1.4 16V проблем с оборотите
Това е половския мотор. Лекуваме ги с чистене на дросела или смяна на температурния датчик. Дросела се адаптира сам и 212 лв за клапата си е без пари. Къде я намери тая клапа колега? Клапата е на Бош с електронна газ, т.е. няма жило. Изтриват се пътечките на потенциометъра обикновено.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Четох някъде че някои от моторите са с Магнет Марели компютър и не могат да се самообучават...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега в Бургас е купих от един магазин в Славейков преди тих труд.Но не е Бош ,някакъв заместител беше.Преди това опитах със втора ръка от Енчеви купих пак Бургас.И бях доволен,но реших да сложа нова понеже ,реших да слагам само нови части.Втора употреба клапата беше 80 лв.
При голф 4 1.4 16v (дросел с жило) ниски обороти след палене,при пуснат климатик,при навиване на волана се оправят като се отвори клапата и се смени или ремонтира стъпковото моторче.Клапата и моторчето са капсуловани но разглобяването е възможно,вече отремонтирах две VDO шест месеца работят без проблем.И двете са на над 200 хил. но пистите им не бяха мръднали.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”