Golf 2, 1986, MH двигател. Как се сменя спир. помпа?
Golf 2, 1986, MH двигател. Как се сменя спир. помпа?
Колеги, педалът на спирачките много подло ми омеква, особено когато съм на светофар и съм го натиснал и се заблея настрани, след малко усещам че колата леко се движи, кракът ми не съм го махнал пт педала през това време, и наближавам предната кола. Случи се и в движение, след смяна на скоростите при спиране на едно кръстовище. Явно трябва да се сменя спирачната помпа. Маркучите ги смених, обезвъздушена е два пъти, не тече спирачна течност. Може ли човек като мен, който не е сменял досега спирачна помпа сам да си я смени. Всичко друго по спирчаната система съм правил. Има ли някакви тънкости тук, които трябва да се следят???
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 2, 1986, MH двигател. Как се сменя спир. помпа?
Цялата "тънкост" е в развиването на щуцерите от помпата-без да скъсаш тръбичка,другото е да внимаваш при демонтажа на пластмасовото резервоарче.Останалото е монтаж,наливаш течност -остави щуцерите леко разхлабени,да посълзят и тогава ги стегни окончателно.
Преди да почнеш развиване-изчисти резбите(ползвах малка телена четка,подобна на "зъбна"),пръсни малко ВД ....Сменях помпа на Г3-'92 набор и нищо не "запецна",не вярвам при Г2 да е по-различно.Казват, да се внимава за някакво буталце в сервото,да не паднело...нищо не ми е падало,особено пък откъм помпата....
Преди да почнеш развиване-изчисти резбите(ползвах малка телена четка,подобна на "зъбна"),пръсни малко ВД ....Сменях помпа на Г3-'92 набор и нищо не "запецна",не вярвам при Г2 да е по-различно.Казват, да се внимава за някакво буталце в сервото,да не паднело...нищо не ми е падало,особено пък откъм помпата....
Колега, мерси за отговора. Ще се пробвам, намерих помпа, италиакаса на клиентска цена 42 леава, китайска - 32, оригинална 52 лв. Ще взема италианската и ще се пробвам.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Оригиналната е мисля далеч над 52 лева, ама карай. Дано италианската да не Ментели, че съм засичал из форума оплаквания от такива.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Моя боб показва, че за тези пари и трите са китайски.
Аз като свалях спирачна помпа после не можах да я прилепя добре към сервото и оттам си вземаше малко въздух, наложи се да я свалям втори път и да слагам силикон.
Аз като свалях спирачна помпа после не можах да я прилепя добре към сервото и оттам си вземаше малко въздух, наложи се да я свалям втори път и да слагам силикон.
Това са клиентски цени. С 30 % отстъпка. Да, Метели е помпата, италианска.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Преди години си купувах "италиански" фар за голфа, само кутията беше турска, щото така пишеше на нея
Подозирам, че и кутията на тази помпа е италианска, самата помпа обаче............
Преди 10 дни продадох спирачната помпа заедно със сервото и казанчето от един голф за 20лв. Купувача не ми се видя особено голям техничар, преди два дни пак се видяхме, вече я беше сменил и спирачките му се бяха оправили. Значи никак не е трудно. Освен тръбичките има и три гайки вътре при педалите и разбира се обезвъздушаването.

Преди 10 дни продадох спирачната помпа заедно със сервото и казанчето от един голф за 20лв. Купувача не ми се видя особено голям техничар, преди два дни пак се видяхме, вече я беше сменил и спирачките му се бяха оправили. Значи никак не е трудно. Освен тръбичките има и три гайки вътре при педалите и разбира се обезвъздушаването.
Благодаря за чудното видео. Много полезно. Днес взех помпата. Ще я сменя при първа възможност откъм време.
ktamen написа:Преди години си купувах "италиански" фар за голфа, само кутията беше турска, щото така пишеше на неяПодозирам, че и кутията на тази помпа е италианска, самата помпа обаче............
Значи ще се справя. Ремонтен к-кт гумички и работа излиза по скъпо от нова помпа. Дори китайска да е, вярвам че няма да има проблеми. Ползвам китайски радиатор нов и съм доволен.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
А течноста губи ли ти се или си стои на едно ниво 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
kapini написа: Значи ще се справя. Ремонтен к-кт гумички и работа излиза по скъпо от нова помпа. .
Повярвай ми,на стара и износена помпа номера с гумичките не минава.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
На стария голф му сменях гумичките, беше над 20 годишен, вероятно поне на 500 000км, жълт, бивше софийско такси. Ремонта си беше лесен и успешен.
Какво и се износва на помпата?
Какво и се износва на помпата?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Не е цилиндър,а елипса.
Гумичките са сменени преди 30 000 км, но проблема сега пак се появи. А за силикона уплътняващ сервото - добра идея е, мерси. На колегата който пита дали нивото на спир. т-ст се мени- да тя изтича, после се слага нова или същата, която е събрана в нещо.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”