Golf 3 ABF високи обороти на празен ход

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Den4ev1
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 ABF високи обороти на празен ход

Мнениеот Den4ev1 » Чет 31 мар 2016 18:54

Здравейте, отскоро съм собственик на Golf 3 ABF и имам следния проблем на празен ход. Мотора се форсира на 2000 оборота и при рязко подаване на газ заглъхва и след това се изфорсира. Проблема е и на бензин и на газ. Клапана за празен ход съм го чистил като нов е. Закачих Vag com и показва грешка датчик на хол няма сигнал. Грешката излиза и на запален двигател. Според вас тези проблеми може ли да се дължат на датчик на хол ?? :flag_bulgaria

п.п. Когато изключа буксата на клапана за празен ход оборотите са около 1000, а когато изключа буксата на датчика на хол няма промяна.

Den4ev1
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 ABF високи обороти на празен ход

Мнениеот Den4ev1 » Сря 13 апр 2016 18:35

Смених датчика на хол и грешката изчезна. Имаше ефект за вървежа, може и да си въобразявам. Установих че ключето на дросела не работи и го смених. Оборотите се нормализираха. Остана само досадното прекъсване при по- рязко подаване на газ. Може ли това да се дължи на капачка, палец, кабели, свещи ?

Потребителски аватар
kristian.berkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian.berkov » Пет 15 апр 2016 10:29

По скоро идва от газовото имах същия проблем отиди да ти изчистят графита струва 10 лв направо ще ти сложат нова част за 10 лв :)

Den4ev1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Den4ev1 » Пет 15 апр 2016 22:17

Проблема го има и на бензин колега.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”