Golf MK4 2000 г. 1.6 SR APF, скорости DUU - препоръчайте ми майстор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
loopci
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: APF

Golf MK4 2000 г. 1.6 SR APF, скорости DUU - препоръчайте ми майстор

Мнениеот loopci » Нед 17 апр 2016 15:34

Здравейте, колеги.

Знам, че е изписано много по темата и се извинявам, че отварям нова тема, но не намерих в старите отговор на моят въпрос.
А той е - къде в София да намеря читав майстор, който може да ми погледне скоростната кутия.

Карам Golf MK4 1.6SR APF със скоростна кутия DUU, произведен на 03.07.2000 г.
Преди три дни се появи проблем със прословутата скоростна кутия - в движение, като е загряла, понякога скоростите не влизат от първия път и трябва да пусна съединителя и да я вкарам пак - тогава става. Прави го най-вече на 3, 4 и 5 скорост, по-рядко на 1, а на 2 и задна не ми се е случвало досега.
Проблемът го има и при спряла кола с работещ двигател. При изгасен двигател влизат.
Вчера сменявах масла и филтри и ми стори, че една част (снимка по-долу), която е свързана със скоростите, "шава" твърде много. Но не съм технически грамотен, за да кажа дали там е проблемът и как да го разреша без да си създам допълнителни главоболия.

Затова ви моля да ми препоръчате читав майстор, който ще се опита да намери проблема преди да си избере най-скъпата, евентуално свързана с проблема част и да каже "Сменяй". Не знам дали проблемът може да е породен от прословутия проблем на тази скоростна кутия - с нитовете. И ако не е, моля за помощ как да разбера дали са слагани болтове и ако не са - откъде да си закупя ремонтен комплект или кой може да ми ги направи.

13020204_1319112771449283_906552179_n.jpg
Става въпрос за лоста, който се намира горе вляво на снимката:

Предварително благодаря, колеги :)

marin_andonov
Автомобил: VW
Двигател: TAIGO

Re: Golf MK4 2000 г. 1.6 SR APF, скорости DUU - препоръчайте ми майстор

Мнениеот marin_andonov » Нед 17 апр 2016 18:56

Колега,
Възможно е да е съединител.
Преди 3-4 години имах почти същия проблем и се оказа съединител (някаква скоба на притескателя се беше скъсала), който беше оригинален к-т закупен от VW и на 10 000км.
При рекламация, се оказа, че го водели бързо износна част и гаранцията била 6м. а не 2г.

loopci
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: APF

Re: Golf MK4 2000 г. 1.6 SR APF, скорости DUU - препоръчайте ми майстор

Мнениеот loopci » Пон 18 апр 2016 8:44

Ще проверя, колега. Има логика, ако е това, да прави проблем само на запалена кола.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”