Джета Мк2 - Централно заключване проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Джета Мк2 - Централно заключване проблем

Мнениеот stefan4o » Нед 24 апр 2016 19:04

Здравейте,
изчетох всички заглавия в раздел "Голф" относно централното, но не намерих отговор на чуденката ми. Ситуацията е, че съм с оригиналното вакуумно централно и определено има пробив някъде в системата по тръбичките/снадките/тройниците. Два от тройниците ги проверих (с уста, както се проверяват вакуумни мембрани) и установих следното:
1. От страната на шофьора няма проблем
2. Не е от машинката на резервоара
3. Остана една синя тръбичка, която отива посока към задната седалка и вероятно отива за двете пасажерски врати.
Питането ми е къде се намира тройникът за тях, за да установя със сигурност в коя от вратите е проблемацията. Гледах схема, ама от нея не стана много ясно. Имам някакъв спомен, че е някъде в страничната колона между двете врати, но не съм сигурен, а нямам време и ме мързи да разглобявам ей така за спорта. Ако някой ми каже точните позиции на тройниците, които не съм проверил ще съм благодарен. Освен това не зная на багажника къде се намира тръбичката му, понеже не видях отклонение към него, може да се окаже и от него проблемът, него не успях да го проверя.
Мерси предварително

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Re: Централно заключване проблем - Джета Мк2

Мнениеот anrus » Нед 24 апр 2016 21:13

Имаш един тройник веднага след помпата на централното. От него надясно преди десния стоп е тройника, който разделя маркучите към десните врати (по пода на багажника) и към машинките за резервоара и багажника. Последните са разделени от тройник след десния стоп. Маркучът към десните врати има троник под мокета до дясната конзола между вратите.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 24 апр 2016 21:32

Благодарско, Ангеле. Утре ще чопля в под колоната между двете врати под мокета й, явно... Другите кръгове работят. Проблемът е около двете десни врати :th_up

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 25 апр 2016 18:37

Ето и развръзката - проверих тройникът, за който ми сподели колегата. Преди това реших да цъкна копчетата на вратите, на едната ми се стори, че по-леко се мести отключено/заключено. Викам си, я все пак да видя аз до колоната тройника... оказа се здрав. А проблемът в точно тая врата, дето се движеше лесно палеца нагоре-надолу. Беше се извадил гуменият маркуч, който прави свръзката между машинката и пластмасовата тръбичка. Поставих го и воала - взе, че проработи.
Може да слагате ключ на темата :beer

Потребителски аватар
Megasquirt
Автомобил:
Двигател:

Re: Джета Мк2 - Централно заключване проблем

Мнениеот Megasquirt » Пон 25 апр 2016 20:06

Добра работа върши и начина на проверка с ръчна помпа на тихо място.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”