Не пуши нищо. Веднага вдига 130градуса и започва да свети и писука таблото.
Спрях, дадох на контакт и вентилатора започна да върти и охлажда.
Падна до 90градуса за няколко минути, погледнах зад мен имаше линия от теч на червен антифриз.
Налях 1л до максимума Г11 (нямах Г12) и теч нямаше. Тръгнах и след малко веднага взе да писука и скочи пак на 130градуса. Двигателят е сух и теч няма. Маслото е ОК. Има мокро до казанчето за чистачките и долу по бронята! Скъсан маркуч ли е, водна помпа ли е, долях до максимум и теч няма като е спряна...някаква идея?
Аз така или иначе понеделник ще ходя на сервиз,но да знам нещо ориентировъчно,за да не ми кажат 100 проблема че имам!
Също да попитам,ако се кара 5-10км при 130градуса градско какво може да стане? Общо взето при каране при 130градуса какви са честите проблеми? Това понятие прегрял двигател всъщност какви поражения прави? Смисъл ако вземе че прегрее какви поражения ще направи и лесно ли се оправят и на каква цена?

Golf MK4 1.8 AGN веднага загрява до 130, ново не вдига над 65
Golf MK4 1.8 AGN веднага загрява до 130, ново не вдига над 65
Последна промяна от Tai4i на Чет 22 сеп 2016 15:18, променено общо 2 пъти.
Re: Golf MK4 1.8 AGU веднага загрява до 130
При 130 градуса каране 5 км, без антифриз имай едно на ум, че системата ти е пълна с въздух. Преди да тръгнеш втори път обезвъздуши ли я? А като виждаш мокро покрай казанчето провери ли си маркучите в тази част? Да не би да имаш спукан или разхлабен?
Текло е но не се вижда от къде. Около казанчето за чистачки и под него по бронята всичко беше мокро,но там не мога да си пъхна ръката. Долях 1литър и изчаках да видя няма ли да текне и от къде, но не течеше.
Не знам как се обезвъздушава!
Не знам как се обезвъздушава!
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Tai4i написа:
Също да попитам,ако се кара 5-10км при 130градуса градско какво може да стане?
Ще си търсиш друг двигател.
- ilian.
- Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
- Двигател: AUM AHF
При мен проблема се реши с нова водна помпа.
- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
Привет,
Мисля че на Голф 4, като надуе и хвърли антифриза през казанчето.
от там изтича , както казваш.От зад на самото казанче го хвърля, и се вижда под бронята и казанчето за чистачките.
Мисля че на Голф 4, като надуе и хвърли антифриза през казанчето.
от там изтича , както казваш.От зад на самото казанче го хвърля, и се вижда под бронята и казанчето за чистачките.
Re: Golf MK4 1.8 AGN веднага загрява до 130
Казаха да сменя термостат - пипаха едни тръби и бяха студени, а казанчето ври и таблото показва 130градуса. Мирише и на изгоряло, нещо като бакелит и масло - можело и гарнитура да трябва.
- IceHeart
- Двигател: 1.8 AGN
Re: Golf MK4 1.8 AGN веднага загрява до 130
Сменяш ли гарнитура, по-добре смени и гумички на клапаните, напасни клапаните, и шлайфай главата. Един вид едно хубаво обслужване, че така и така ще те изчешат стабилно.
Но това го прави, ако след смяната на термостата пак няма ефект.
Но това го прави, ако след смяната на термостата пак няма ефект.
Re: Golf MK4 1.8 AGN веднага загрява до 130 НОВО не вдига над 65
НОВО
изминах 400км магистрала със скорост 120-140км\ч без да спра и не вдигна НАД 65 градуса!
Какъв е проблемът сега!
И при изминати 400км със 140км.ч. при 65градуса МОЖЕ ЛИ НЕЩО да се е повредил двигателя?

изминах 400км магистрала със скорост 120-140км\ч без да спра и не вдигна НАД 65 градуса!
Какъв е проблемът сега!
И при изминати 400км със 140км.ч. при 65градуса МОЖЕ ЛИ НЕЩО да се е повредил двигателя?

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Я го виж тоя температурен датчик. И при мене на таблото не вдига повече от 80градуса, но вентилатора на охладителният радиатор завърта.
Нищо не може да й стане на колата, ако е 65 градуса температурата на охладителната течност, но не виждам как ще стане, освен ако нямаш дефектен термостат, който винаги е отворен. Нищо му няма на двигателя, но ще ти повиши разхода на гориво.
Нищо не може да й стане на колата, ако е 65 градуса температурата на охладителната течност, но не виждам как ще стане, освен ако нямаш дефектен термостат, който винаги е отворен. Нищо му няма на двигателя, но ще ти повиши разхода на гориво.
чудно в градско си вдига нормално 90градуса и не мърда,
а на магистралата над 65градуса не качва
а на магистралата над 65градуса не качва

- IceHeart
- Двигател: 1.8 AGN
И аз имах подобен проблем. В града си държи градусите, но извън града или по нанадолнище падат до 70 градуса. След 100км/ч и студено време, направо до нулата /белите черти/ Смених термостата и всичко заспа. Има вероятност новия термостат да е дефектен или да не затваря напълно кръга. Па може и да отваря мн. рано и колата да изстива.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Сложи друг термостат. Вземи на Валер или Бер!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”