Голф MK5 - Тема за пружини

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
A_L_E_X
Автомобил:
Двигател:

Голф MK5 - Тема за пружини

Мнениеот A_L_E_X » Вто 16 авг 2016 22:38

Здравейте колеги,

Търсих, но не намерих подобна тема, а може би също ще е интересна за някой друг.
Търся решение, за да повдигна малко предницата, защото по неволя постоянно катеря бордюри и задирам.
Като резултат търся няколко см повдигане само на предницата, масово се продават пружини за понижаване, има и нови с различни цветове, но какво именно седи зад тях - нямам идея.

Варианта с втулки, честно казано не ми харесва, но ако има хора с опит с тях - моля да споделят.
Ориентирал съм се да си взема нови пружини за Пассат 6 комби или Октавия 2 комби, с презумцията че би трябвало дори предните пружини да са една идея по твърди/високи. Реално ще е стреляне на сляпо, за това пускам тема в опит да намеря повече полезна информация.

Пружините на колата ми бяха гледани, наред са, но предницата е тежка, а масовите бордюри по София високи.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: Голф MK5 - Тема за пружини

Мнениеот buller » Вто 16 авг 2016 23:19

Здравей.
Мой колега в работата има същите проблеми с Ауди А3... Колата стои наведена напред и проблемът не е в колата, а просто така си е направена. Всичките стоят така...
Той гледаше за по-високи пружини (нови Каяба), но не е сигурен за дължината им...
Аз съм сменял на мята кола с такива от дизел + автоматик. При Г5 сигурно има по-силни и високи пружини - от по-мощните двигатели или автоматици?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”