Golf MK3 - Въпрос за комфорт модул на ел. стъкла
- tonev79
- Автомобил:
- Двигател:
Golf MK3 - Въпрос за комфорт модул на ел. стъкла
Колеги искам да попитам модула за ел стъклата дали са еднакви на всички модели на Г-3,при мен се намира под задната седалка???Благодаря предварително!Темата ако не е за тук, моля модераторите да я преместят в правилния раздел.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Въпрос за комфорт модул за ел стъкла за Г-3
Има разлика в това дали е с 2 или 4 ел.стъкла!
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
И коя е разликата м/у двуврат и четириврат,след като са взаимозаменяеми?...Така нареченият комфорт модул си е в електрониката на всеки механизъм...Електронният блок под задната седалка е част от АБС-системата на колата и няма нищо общо с ел.стъклата...
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
По принцип си прав,но ако е правена някаква преработка или са добавяни после ел.стъклата от друг модел(Б3)!
Най-добре Колегата да направи една снимка на блока.

- tonev79
- Автомобил:
- Двигател:
Зададох този въпрос защото от няколко дена насам имам проблем с преден десен прозорец а той е че се чува цъкане на машинката все едно натискам копчето много бързо на затваряне на прозореца някой път когато аз натисна копчето спира по някой път не,после само си спира,това го прави когато си иска,при палене,по време на движение...когато му кефне,не е от копчетата изключвах ги,не е и от кабели дали накъсо,остава да е от този модул,но колегата по горе ме озадачи като каза че това под задната седалка не е този модул за който става въпрос!А къде се намира тогава?Ако съм го разбрал правилно модула си е в машинката на стъклото така ли е?Колата е Г-3,ABF мотор 93-та година
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Колега,ще трябва да свалиш кората на вратата.След това свали буксата на моторчето и виж дали не е мокра,окислена и т.н.Съответно трябва да я почистиш,както и тази на моторчето...Контактен спрей и сглобяваш,пробваш и би трябвало да е ОК.Това,ако си с оригиналните механизми и инсталация...Ако е друго изпълнение,не зная какъв съвет да дам...
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ако е оригинално на широката букса на машинката пише Brose,ако е от италианските измишльотини нищо не пише.
Мен ако питаш,направо смени цялото упрвление което се намира в самата машинка,само си прехвърли твоите задвижващи механизми.А това под седалката ти е за АБС-а,на по-новите модели вече не е под седалката.
Мен ако питаш,направо смени цялото упрвление което се намира в самата машинка,само си прехвърли твоите задвижващи механизми.А това под седалката ти е за АБС-а,на по-новите модели вече не е под седалката.
- tonev79
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги днес махнах кората извадих буксата,напръсках ги и двете с WD!След това шофиране от порядъка на 50-на километра не се е опитвал да се затваря сам,а преди да я направя тая операция поне 3-4 пъти го е правило за тези 50-на километра!!!Мисля че проблема е решен!Благодаря на всички отзовали се със съвети колеги!!!Безаварийно шофиране на всички!
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: ABS 1992
- Контакти:
Колега, ако проблема не ти е решен прегледай буксата на самата врата тази широката аз там имах прекъснат кабел и правеше така
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”