Проблем с ЕSP,Golf 4 TDI 4motion
-
- Автомобил: VW Golf MK4 TDI 4motion
- Двигател: ATD 101кс 2002г
Проблем с ЕSP,Golf 4 TDI 4motion
Здравейте колеги!Извинявам се,че пускам нова тема,но не можах да намеря нужната ми информация.Та проблемът ми е следния-когато колата е в движение или в покой след определено време(да речем 5-10 мин) ми светва лапичката за ESP и системата не работи при така стичащите се обстоятелства(тествано при завой,тръгване от място и прочие).След което при натискане на бутона не се включва(в работно положение),докато не изкарам ключа от контакта и не стратирам двигателя отново и отново...Колата е закачана неколкократно от различни "майстори" на диагностика,вагком и т.н. ,но всеки вдига ръце и не може да открие проблема или поне да ме насочи,защото не изписва никакви грешки свързани с есп/абс,освен 17911 - load signal from alternator term. df implausible signal,но това нямало късателство.Не мога да определя дали има проблем с модула който е под волана,абс-а,гривните или датчиците по колелата,абе с две думи съм с вързани ръце и си нямам на идея,откъде може да идва даденият проблем.Та моля ако някой се е сблъсквал с такъв проблем или може да окаже помощ ще съм много благодарен!!!
Re: Проблем с ЕSP,Golf 4 TDI 4motion
Няколко поправки.
1- недобре зареждащия алтернатор има "късателство" и още как
2- при натискане на бутона системата се изключва а не се включва.
3- при тези модели лампата на ЕСП светва, като чек и не е задължително проблема да е с ЕСП-АБС
Това ,което ти трябва колега, е читава диагностика. Щом има индикация, има и записана грешка. Най-добре е диагностиката да е когато свети и ЕСП-то.
1- недобре зареждащия алтернатор има "късателство" и още как

2- при натискане на бутона системата се изключва а не се включва.
3- при тези модели лампата на ЕСП светва, като чек и не е задължително проблема да е с ЕСП-АБС
Това ,което ти трябва колега, е читава диагностика. Щом има индикация, има и записана грешка. Най-добре е диагностиката да е когато свети и ЕСП-то.
-
- Автомобил: VW Golf MK4 TDI 4motion
- Двигател: ATD 101кс 2002г
Амии то хубаво ми трябва читава диагностика и такава,която да е направена по време на светещета лампа на таблото,но проблема е ,че както казах съм ходил на 3ма различни майстори,сервизи(от Варна съм) и всеки вдига ръце и не ми дава отговор.И вече не знам къде да отида,това ме притеснява най-много
Щом си от Варна, търси колегата bega4kata, сервиза се казва Гюнтер сервиз. Или ifidik (Иво) те знаят какво да правят.
17911 - load signal from alternator term. df implausible signal,
оправи си алтернатора!
оправи си алтернатора!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”