Golf 3 1.8 ААМ Прекъсва до 2000 rpm- За сега РЕШЕН.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
djmimo89
Автомобил: VW Golf 3 Cabriolet
Двигател: ADZ

Golf 3 1.8 ААМ Прекъсва до 2000 rpm- За сега РЕШЕН.

Мнениеот djmimo89 » Съб 03 дек 2016 2:53

Здравейте колеги. Предварително се извинявам ако съм пропуснал нещо да прочета, защото от 2 седмици чета само и не намирам проблем като моя, а само сходни.
Малко за колата: Сменен разпределителен вал от 2е, с газова е, сменени свещи и кабели, въздушен филтър, масло. Наводнена до ниво 5 см в купето (абе колата плуваше във вода) в следствие на един порой тук в Италия.
Проблема се появи след пороя. Започна да прекъсва до 2000 оборота, няма значение топла или студена, смених свещите и кабелите проблема остана същия. Пробвах с центровка напред назад и стигнах до някакво средно положение където не прекъсва, но когато карам оборот (изравнени обороти с натиска на педала) колата придръпва, на празен ход колата прекъсва в интервал от около 5 секунди, от които някои път леко, друг аха на изкасне. И така карах известно време докато проблема се появи отново. Пак с центровка но този път проблема не се оправи ами стана по зле и то без оправия, започна да работи ту на 4 ту на 3 цилиндъра, и викам тука става нещо, гледам из интернет някои казват избила гарнитура (спестявам подробностите), твърди маркучи на охлаждащата течност, бързо загряване и една сутрин решавам да погледна какво става вътре в цилиндрите и развивам първата свещ и без да светя вътре се вижда някаква течност. Бръкнах с отверка да проверя и за моя изненада се оказа антифриз. Няма смисъл да ви казвам че последва смяна на гарнитура. И така смених гарнитурата, сглобих всичко, запалих всичко отлично, но до момент на първите 20 км. Викам това е от центровка, бутам напред назад, за момент се оправя и после пак същата работа. Да не би случайно да не съм я зацепил като хората, на маховика имам 4 белега, направил съм я на малката точица на маховика с ОТ на разпределителния вал и на първи цилиндър на делкото. Другото което ме съмнява е до филтърната кутия има един клапан в който влиза вакуум, се чува едно жужене при студен двигател. Клапана е син и влизат 2 кабела в него. Всички датчици са проверени както е описано в Ауто дата и са в нормите. Единственното нещо което не съм проверявал е вакуумната система, но това ще го направя утре. Тампона под моното е добре, клатих наляво, надясно, напред, назад, всичко е добре. Когато колата се движи по инерция и завивам на кръстовище(забелязах го пред вкъщи защото слизам по наклон и свивам (на ляво ако е от значение) на 90 градуса(влизам си в уличката)) оборотите падат аха да угасне и се стабилизират,пробвах и спирачката напомпвам 3 4 пъти пак падат но не се мъчи да гасне. На място при въртене на волана оборотите са стабилни, само когато стигне в крайно положение леко намаляват, което е нормално. Ако нещо не е ясно питайте, ще поясня.

П.П: Извинявам се предварително,но моля мнения от типа върви на диагностика при някого или я закарай на сервиз да няма, защото едно че е прекалено скъпо тук в този район и второ че майсторите разбират колкото да ти вземат парите (куче от касаплък). Благодаря ви.
Забравих да кажа, че проблема не е от както смених разпределителния вал, а около 2 години след това.

Последна промяна от djmimo89 на Нед 04 дек 2016 12:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Golf 3 1.8 ААМ Прекъсва до 2000 rpm

Мнениеот pas1.8mi » Съб 03 дек 2016 8:55

Наводнена до 5см от тавана или от пода?Да разбирам ,че гарнитурата ти си я сменил.Шлайф прави ли? Когато се прибираш и завиваш по уличката,само на газ ли ти падат много оборотите или и на бензин?

Потребителски аватар
djmimo89

Мнениеот djmimo89 » Съб 03 дек 2016 10:41

Водата беше на пода 5 см, не е стигало до бушоните или до кабелите там, това беше първото нещо което проверих когато се наводни. Да гарнитурата сам я смених, шлайфана е, всичко е направено както трябва, само клапаните не съм вадил от главата за почистване и напасване, но това съм го правил преди 2 години. Проблема е и на газ и на бензин, само че на газ е по изразен. Сега отивам да разгледам по вакумите и ще пиша какво е станало. Ако можете да ми кажете този син клапан до филтърната кутия какво прави, че само жужи.

Забравих да добавя, че проблема е при плавно подаване на газ. В момента в който почне да прихълцва, натискам педала до доло колата спира да хълца, до 2000 оборота върви все едно съм дръпнал ръчната и след това си потегля нормално.

п.п. Мисля да я зацепя по този начин: http://forums.vwvortex.com/showthread.php?1660502

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 03 дек 2016 16:43

Я направи една снимка на синият клапан.Да не е клапана за бензиновите пари(по принцип е черен)? Предполагам знаеш как изглежда газовият клапан! :c020 Относно вакуумите: има едно тънко маркуче под дросела,което отива на капака на Моното(на термо-клапана) и от там на актуатора за топъл/студен въздух на кутията за филтъра.Обикновенно или клапана или актуатора не работят,така че,поне за проба можеш да извадиш маркучето от кутията на Моното и да го затапиш с подходящо болтче.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 03 дек 2016 19:26

И моя канистър е син и е напълно възможно да смуче всъщност от там и да ти бърка смесите.Вакумите като проверяваш не забравяй и тръбата към сервото,с двата щуцера.Моята от там ме омота.

Потребителски аватар
djmimo89

Мнениеот djmimo89 » Съб 03 дек 2016 23:32

Колеги днес го зацепих точно както е написано във форума на Vortex. Днес прегледах всички вакуми имаше проблем с клапана на сервото, оправих го и я центровах пак проблема понамаля, но хълцането остана, но този път е само до 1100 оборота и го прави само до втора предавка след това не се усеща. При превклучване от 1 на 2 трябва да вдигна оборотите до около 1200 преди да пусна съединителя иначе хълца. Пък на празен ход от време на време (интервал от 5-10 секунди) притропва студена. Като я паля студена изгасва веднага, трябва да подам малко газ и да потдаржам за около 5 секунди да се стабилизира да работи без газ, и започва да работи на около 800 оборота с прекъсване докато не му доиде на акала да ги вдигне на около 1000 и започва да работи нормално, но проблема с прекъсването на празен ход и хълцането в движение остават.

Клапана е този колеги:
Изображение

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Нед 04 дек 2016 1:13

Извади маркуча от тоя клапан към моното и го затапи да видим дали не е от него.

Потребителски аватар
djmimo89

Мнениеот djmimo89 » Нед 04 дек 2016 11:13

Вадих го колега, никаква промяна нито на студен нито на топъл двигател. Впрочем в капака на моното влизат два малки маркуча в едно малко кафяво нещо, не знам какво е някакво клапанче ще да е.Единия маркуч е този за който говорим, а другия идва от моното, когато извадя този който идва от моното дигателя нарушава работата си (което е нормално) и се чува съскане, значи там е наред, но другия който отива в този синия клапан, няма никакъв вакуум нито на студен нито на топъл двигател.

Потребителски аватар
djmimo89

Мнениеот djmimo89 » Нед 04 дек 2016 12:39

Колеги има подобрение. За сега проблема е решен, след смяната на кабела на свещта на 3 целиндър, защото беше скъсан. Но ме притеснява едно друго нещо. Когато махнах кабела на свещта отгоре металната част е посиняла. Проблема е че на всичките свещи е така. Мисля че тези кабели и свещи дето съм ги купил са "много качественни". и отново трябва да ги сменя. С тези съм изминал не повече от 7-800 км. Качество да видиш. :scare3 :scare3

п.п. Мисля да взема тези

http://www.mister-auto.it/it/cavi-cande ... 57363.html
http://www.mister-auto.it/it/candela-ac ... 53377.html

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Нед 04 дек 2016 15:22

Тея кабели са много скъпи,не си струва.
djmimo89 написа:. Впрочем в капака на моното влизат два малки маркуча в едно малко кафяво нещо, не знам какво е някакво клапанче ще да е.Единия маркуч е този за който говорим, а другия идва от моното, когато извадя този който идва от моното дигателя нарушава работата си (което е нормално) и се чува съскане, значи там е наред, но другия който отива в този синия клапан, няма никакъв вакуум нито на студен нито на топъл двигател.

Тука има грешка.
В основата на моното са 2 щуцера за вакум.
В единия влиза тръбата о тканистъра директно.
От другия маркуча влиза в капака на моното,в термоклапана /малкото кафяво нещо/,излиза до него и отива до филтърната кутия за клапата топъл/студен въздух.

Потребителски аватар
djmimo89

Re: Golf 3 1.8 ААМ Прекъсва до 2000 rpm- За сега РЕШЕН.

Мнениеот djmimo89 » Нед 04 дек 2016 15:37

За кабелите колега, разликата е 20 евро. По добре тези, че поне с 1 година гаранция ми дават. А за вакумите аз съм с грешка, огледах и е точно както ти казваш. Няма грешка.
Ще видим как ще е сега, защото направих само едно кръгче с колата и се държеше добре. Довечера ще пиша какво е положението след по дълго каране в трафика.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Нед 04 дек 2016 23:13

20 евро разлика са цифра за кабели.Но пък явно имате доста ментета и там
djmimo89 написа: смених свещите и кабелите проблема остана същия.

Потребителски аватар
djmimo89

Мнениеот djmimo89 » Пон 05 дек 2016 10:39

Ами намират се ментета колега. Преди 6 месеца смених водната помпа(оригиналната), защото си беше заминала и вземах някаква тука нова, не можа да изкара и 3 месеца, смених я пак и сега отново се чува че стърже и трябва да я сменям отново, но този път ще взема по скъпата.
По темата. Проблема е още на лице. При студен стар на двигателя, има едно прекъсване за кратко време все едно се дави (помня този признак от едно време от москвича на баща ми) и после се стабилизира. После в движение прихлъцва в ниските до кам 1200 оборота когато е студена и като загрее се усеща много слабо, само от време на време придръпва. Вчера вечерта забелязах едно нещо което не ми харесва и не знам дали оказва някакво влияние. Когато колата не е на контакт, с включена задна скорост, при натискане на спирачката лампичката на бензина на копчето за газовата светва с интензитет около 20%, което е следствие на някаква отечка. Копчето взема напрежение от бубината за високото напрежение за свещите. Да не би нещо от там да прави проблем.

П.п. Забелязах че колата загрява доста бавно. Работа на място около 1 мин. и след 2 3 км почва да духа леко топло от парното, когато няма трафик. Температурата на околната среда е около 15 градуса.

Потребителски аватар
djmimo89

Re: Golf 3 1.8 ААМ Прекъсва до 2000 rpm - РЕШЕН.

Мнениеот djmimo89 » Пон 05 дек 2016 18:07

Колеги проблема е решен. След смяна на свещите (стари които намерих в един кашон), проблема изчезна. По късно ще пусна снимки на тези "хубавите" свещи да ги видите какви са хубави.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”