здравеите колеги ще съм ви благодарен ако можете да ми дадете малко акъл значи проблема ми е следния не бях пали колата близо 4 месеца и одеве реших да я разпала малко да я раздвижа сложих и акумулатор и когато тръгнах да паля завъртам ключа и всички светлини на таблото угаснаха и стартера не иска да завърти и не запали пробвах няколко пъти но нищо не става същата работа а колата си работеше палеше си без проблем преди да я остава за тези 4 месеца кво може да и е станало насочете ме от къде да почна да търся проблема
Според мен трябва да заредиш акумулатора, предполагам си го махнал от колата, която опитваш да запалиш и не е зареждан през това време през , което е стоял.Дават го 1 процент на ден да се разрежда като не се ползва.Ти си смятай колко е разреден.
Окисите (и сулфатите) са изолатори. Зачисти клемите и пробвай пак. Не, че не мога да си представя клеасал стартер или дори поръждясал и затегнал двигател, ама не ми се вярва особено
Колкото и да затягаш , ако акумулатора е изтощен няма как да запали.Затова ти писах да го заредиш.Провери с мултицет колко показва.Трябва да е около 12.6волта.
Абе хора не е от акумулатора той си е ок и клемите ги изчистих хубаво с шкурка ама пак не иска да запали нещо сигурно е замасил токовете не зами и аз за това ви питам ама вие с този акумулатора на луд ме правите
Може да ти е заминал клемореда под контактния ключ. Можеш да го тестваш като подадеш + от акумулатора направо на стартера и ще разбереш дали върти. Това само при условие, че знаеш какво правиш и с необходимите предпазни мерки!