Къде се намира филтъра на климатроника,Голф МК4 1,6 АКЛ
Къде се намира филтъра на климатроника,Голф МК4 1,6 АКЛ
Колеги предстои ми обслужване ,и искам да сменя и този филтър,къде се намира,не е на купето,него го знам 

-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Re: Къде се намира филтъра на климатроника,Голф МК4 1,6 АКЛ
И за к'во служи той?
Soldier90 написа:Колеги предстои ми обслужване ,и искам да сменя и този филтър,къде се намира,не е на купето,него го знам
Искаш да кажеш, че освен този на купето има и друг филтър само за климатроника?!?!?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Ебават те, но все пак, под кората пред пасажерската чистачка.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Филтъра се намира там където се намират всички филтри-купе на VAG-групата: Вдясно ,като отвориш капака на ДВГ,под кората на чистачките.Не се забавлявай с "филтър-климатроник",дето някой ти е казал,за да ти вземе някой лев отгоре.Климатик,климатроник имат дренаж за конденза, а филтър в/у климатичния радиатор например -такова чудо нема.
- mayma
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW Lupo 3L
- Двигател: ANY
hvp800 написа:Soldier90 написа:Колеги предстои ми обслужване ,и искам да сменя и този филтър,къде се намира,не е на купето,него го знам
Искаш да кажеш, че освен този на купето има и друг филтър само за климатроника?!?!?
Според мен колегата говори за дехидратора.Това е филтър който филтрира фреона(улавя влагата в него).
При Голф 4 специално му изгниват крайщата и почва да изпуска от връзката с тръбите.(кофти материал)
Оригинален не скъп около 80 лв
Алтернативата е 60 лв
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
mayma,искрено ти благодаря че се включваш в тема с компетентно мнение ,и то не с цел реклама на сервиза ти.Лично аз за пръв път чувам за такъв филтър и ако може малко повече инфо-ще съм благодарен. 

- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Аз моя точно поради това,че гние и е малко рисковано развиването на тръбите не го смених.Но пролетта мисля да го мъча и него.На Голф 5 съм виждал как се сменява,но там е елемент и не е страшно.
-
Предлагам да хвърляме боб дали колегата Soldier90 се бъзика с нас или някой "майстор" се е избъзикал с него.Залагам на първото,щото неполучих отговор на питането си.
- mayma
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW Lupo 3L
- Двигател: ANY
gergeto написа:mayma,искрено ти благодаря че се включваш в тема с компетентно мнение ,и то не с цел реклама на сервиза ти.Лично аз за пръв път чувам за такъв филтър и ако може малко повече инфо-ще съм благодарен.
Радвам се, че мога да помогна и мнението ми е полезно.
Дехидратора представлява филтър, който обира влагата в климатичната система,колкото и минимална да е тя.Фреона при допир с вода образува киселина която кара материала да корозира.Влагата може да замръзне в системата и да причини запушване, което води до повреда на компресора.
Филтъра е направен от корпус, силика гел и цедка улавяща механичните частици в системата.
Ако системата се отвори и филтъра има контакт с въздуха за срок от около ден е за боклука.
Филтъра се сменя преди всеки работен сезон./или при наличието на повреден компресор.С него се прави профилактика и промивка на системата.
При старите платформи дехидратора и тръбите са свързани с винтови резби.Същите са залепени с лепило от завода и за да се свалят си има оригинален препарат разтварящ лепилото преди да се предприеме развиване.
При по-новите платформи всичко е направено на лещи и гумени о-пръстени.
Поздрави
apolon написа:Предлагам да хвърляме боб дали колегата Soldier90 се бъзика с нас или някой "майстор" се е избъзикал с него.Залагам на първото,щото неполучих отговор на питането си.
Залога е приет

Ако някой не вижда къде е дехидратора ( човека каза, че знае за филтъра на купето ) и то на " четворка" какво да се очаква освен да го базикат.
ПП- в цялата "несериозна" тема, единственото сериозно мнение беше на колегата mayma.
Не се базиках,мислех,че има,иначе на купето го знам,сменял съм го вече два пъти ,все пак благодаря
-
Аха...
Все пак от какъв допълнителен филтър има нужда климатроника?Ами освен въздух и фреон друго няма,а те си имат филтри.И кой печели залозите?Амас то днес си е ПЕТЪК и тази тема си е направо за спам темата.Аде тургайте катинара и

Все пак от какъв допълнителен филтър има нужда климатроника?Ами освен въздух и фреон друго няма,а те си имат филтри.И кой печели залозите?Амас то днес си е ПЕТЪК и тази тема си е направо за спам темата.Аде тургайте катинара и

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Такива филтри имат колите висок клас.В една S 500 извадихме такива и бяха вътре в таблото.С активен въглен и миришеха на куче,понеже бяха оригиналните.Отделно си имаше и нормален филтър купе преди тях.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”