След смяна на дебитомер 2е мотор с половин ход на педала на газта.. ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
AnCh0
Автомобил: Гетеи
Двигател: не го знам ама бяга xD

След смяна на дебитомер 2е мотор с половин ход на педала на газта.. ?

Мнениеот AnCh0 » Вто 17 яну 2017 12:00

Порових се, но такава тема за mk3 2.0 115 2е не намерих...Газовата ми започна да гърми както нищо и нямаше ( обикновена) и ми разцепи старата филтърна кутия въпреки кихалката и клапата на дебитомера и сложих друг и за момента само на бензин карам колата върви що годе добре на диагностика не съм ходил за момента, но що годе е ОКЕЙ, но ми се наложи да дам повече газ и забелязах, че хода на газта ми е на половина, а преди това не беше така и не е правено нищо по жилото ... Вчера забелязах, че вакума на вакумния регулатор е скъсан и пуснах нов вакумен маркуч и за тази цел си бях откачил въздуховода и реших и дросела да забърша защото беше малко черен, но забелязах че дросела няма ъгъл за запалване а беше плътно затворен което не би трябвало да е така, но проблем на бензин няма върви не се дави не тресе и обороти държи и си пали без проблем ... КАК,ЗАЩО И ОТ КАКВО ...

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: След смяна на дебитомер 2е мотор с половин ход на педала на газта.. ?

Мнениеот bobocamaro » Вто 17 яну 2017 12:07

AnCh0 написа: дросела няма ъгъл за запалване а беше плътно затворен което не би трябвало да е така,...

Точно така трябва да бъде, просвета е минимален и не се вижда при монтиран дросел.
Нещо си разбутал по захвата на жилото.

Потребителски аватар
AnCh0

Мнениеот AnCh0 » Вто 17 яну 2017 12:22

Ами точно, че по захвата на жилото нищо не е правено единствено е свалян филтърния маркуч от дросела до дебитомера и е сменен вакума и през това време съвсем леко зачистен дросела с парцалче нищо друго не е правено ... много странно и забелязах едната тръбичка която е от филтърния маркуч към главата за въздух се е спукала леко от изпичане но точно тя не мисля че би повлиало на работата на двигателя, а тази за картерните газове си е наред

Потребителски аватар
AnCh0

Мнениеот AnCh0 » Сря 18 яну 2017 18:59

Никой ли колега не се е сблъсквал с подобен проблем на гти мотор ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”