Здравейте Колеги,
от скоро се сдобих с едно от тези бебчета - голф 4 2.0 АZJ 115к.с. Потърсих във форума, но точно като моя проблем нямаше.
Имам теч на масло - първо помислих, че е от картера или семеринга на коляновия вал от страна на скоростите, но след като изчистих и оставих да работи сълзи от мястото където се завива масления филтър. (не съм техник и незнам как се нарича точно). Сълзенето като че ли идва малко от горе на тази кутийка - прилагам снимка за да добиете представа- оградил съм проблемната зона. Не мисля че е от самия филтър. Идва ми на идея (колкото и глупаво да звучи) дали не е подпушена вентилацията на картерните газове и от там да прави налягане в картера и за това да тече. За 10-на минути работа на място образува капка на това място, но предполагам, че във време на движение, когато автомобила е в по-високи обороти тече повече, тъй като загубата се усеща. Автомобила си върви прилично, няма пушене от ауспуха и неусещам миризма на изгоряло масло. Дайте някакви идеи от къде може да е този теч.

Golf Mk4 2.0 AZJ - теч на масло
-
- Автомобил: Голф 4
- Двигател: AZJ 03
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Re: Golf Mk4 2.0 AZJ - теч на масло
Това над филтъра с маркучите към него е масления охладител. Може да тече между него и блока. Предполагам уплътнението е някой О-пръстен.
-
- Автомобил: Голф 4
- Двигател: AZJ 03
Re: Golf Mk4 2.0 AZJ - теч на масло
Между масло-охладителя и блока има О-пръстен с две уши и това е. Самият охладител се държи от гайка 27. При мене смених О-пръстена, затегнах и гайката и филтъра. Стария О-пръстен не беше толкова спекъл или скъсан. Оставих я да поработи на място 15-20 минути и нямаше теч, но като я покарах тестово с 80-100 отново се появи сълза - от какво друго може да е?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”