Въпроси относно моя Golf 4 2001 1.9 TDI

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
traveller
Автомобил: Volkswagen Golf
Двигател: 1 9

Въпроси относно моя Golf 4 2001 1.9 TDI

Мнениеот traveller » Пон 24 апр 2017 18:54

Здравейте колеги, отскоро съм собственик на вашата, а скоро се надявам и моя любима марка. :D Имам няколко въпроса, позачетох тук там, но искам да обединя всичките ми въпроси в една тема.
Първия ми въпрос е - в момента прозорците ми се отварят/затварят, когато вкарам ключа в шофьорската врата и завъртя и задържа ключа, та възможно ли е това да се направи със самото централно да се случва от копчетата на дистанционното и по какъв начин. И като заговорихме за дистанционното единствения момент в който ме хваща и отключва/заключва е когато съм до предните врати ама вече буквално до тях, това е малко дразнещо и се чудя дали при всички е така или проблема е само в моето "радио" (дистанционно). Продължавам с въпросите как и възможно ли е да се направи да се заключва колата след определена скорост да кажем от 15км/ч или при натискане на спирачка и съответно в момента в който извадя ключа или я загася да се отключва. Друго интересно въпросче за мен е защо борд компютъра няма екстрата да показва колко км остават до следващо зареждане, досега не ми се беше случвало да липсва такава функция, възможно ли е да е изключена или просто отсъства при нашите хечбеци. Друго, което ме вълнува е може ли да се направи така, че да ми показва кога врата/багажник е отворен? Ядосва ме и това, че когато заключа не светват мигачите, а само при отключване. И последното друго странно което пък забелязах днес е, че когато заключа с централното всички врати се заключват, а когато заключа с копчето в колата вратите, задна лява се заключва и веднага след това се отключва, вратата е затворена, изрично я тествах, също забелязах и че когато я отворя лампите не светват, каква може да е причината?

P.S. За езика на борд компютъра, четох че трябва на компютър да се връзва, може ли толкова занимавка за един език, според мен не са го измислили това... :D Ако може и да ме насочите къде и колко би ми струвала тази на пръв поглед проста задача. От София съм, надявам се да не ме наспамите много с тази емотиконка :use_search и също така предполагам, че темата ако получи отговори ще е полезна и на други нови членове като мен. Благодаря предварително на всички отзовали се на помощ.

Последна промяна от traveller на Пон 24 апр 2017 21:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Въпроси относно моя Golf 4

Мнениеот IvanMan » Пон 24 апр 2017 20:27

Коригирай заглавието според шаблона:
viewtopic.php?f=5&t=352508

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Въпроси относно моя Golf 4

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 24 апр 2017 21:03

Доста въпроси, микроключета е твоята ключова дума в търсачката.
За горивото и отворени врати, няма да стане.
Заключването, да.

Потребителски аватар
traveller

Re: Въпроси относно моя Golf 4 2001 1.9 TDI

Мнениеот traveller » Пон 24 апр 2017 22:09

Добре горепосочените отпадат. Заключването понеже съм споменал няколко неща за него предполагам имаш предвид за това когато карам да се заключва и като загася колата да се отключва, предполагам се прави с компютър също нали така? Надявам се да помогнете и по другите въпроси.

Bro0z3r
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1997

Мнениеот Bro0z3r » Пон 24 апр 2017 22:46

По ред на номерата:
Вдигането на прозорците от дистанционното може да се активира с програмата VDS Pro. Обаче как става и кой може да го направи, не мога да кажа.
За обхвата на дистанционното или батерията, или май имаше някаква хватка с антената (която май се намира някъде над вътрешното огледало за обратно виждане /въобще не съм сигурен по тоя въпрос/)..
Автоматичното заключване се активира с VCDS (имам усещането, че ще ти трябва, май обичаш да чоплиш :mhihi)
За борд компютъра зависи с какво табло си. Като дадеш контакт ти светва една количка с ключ вътре в нея. Къде е тази количка? В оборотомера или в километража? Ако е в километража може да се активира показването на оставащи километри (но пак със специална програма /VAG tacho, VAG commander /) , иначе не.
Между впрочем качи една снимка на таблото си, понеже има 3 вида дисплеи.
За заключването и мигачите (както и за задна лява врата) колегата Занков е казал - магическата дума е микроключета.. Тук пак ще ти трябва VCDS.
Езика на компютъра също се сменя с VCDS.
Май е това.. Аз карам Пасат ама по твоите въпроси всичко е общо за тия години :mhihi

Потребителски аватар
M3ntata
Автомобил: Golf MK4 4motion
Двигател: V5 AGZ

Мнениеот M3ntata » Пон 24 апр 2017 23:04

Bro0z3r написа:
Автоматичното заключване се активира с VCDS (имам усещането, че ще ти трябва, май обичаш да чоплиш :mhihi)

Защо си мисля, че при голф 4 няма да се получи :yahoo_09

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Вто 25 апр 2017 1:25

Става и при Голф 4
Control module adaptation (MY 1999 >)
Select 35 (Comfort System w/o power windows)
or
Select 46 (Comfort System with power windows)
Adaptation -> Function 10
-> Channel 03 (Auto-Lock)
The doors will lock automatically when the vehicle reaches a speed of 15 km/h or 10 mph (0 = off/1 = on).
-> Channel 04 (Auto-Unlock)
The doors will unlock automatically when the key is removed from the ignition switch (0 = off/1 = on).

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 25 апр 2017 13:37

vlado_tonev написа:Става и при Голф 4
Control module adaptation (MY 1999 >)
Select 35 (Comfort System w/o power windows)
or
Select 46 (Comfort System with power windows)
Adaptation -> Function 10
-> Channel 03 (Auto-Lock)
The doors will lock automatically when the vehicle reaches a speed of 15 km/h or 10 mph (0 = off/1 = on).
-> Channel 04 (Auto-Unlock)
The doors will unlock automatically when the key is removed from the ignition switch (0 = off/1 = on).

Полезна екстра в задръстване, когато на задната седалка са дрехи с документи, лаптопа и прочие.

xxx_man
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF

Мнениеот xxx_man » Пет 28 апр 2017 8:01

Първо си купи VAG COM после прочети серозно темата са автодиагностика и много от нещата ще си ги направиш сам!!! НО едно голямо НО много от нещата които искаш няма да сработят поради дефектни микроключета в бравите на вратите, а те мисля бяха по три на брава! Така че първо провери за изрядноста на въпросните микроключета и после екшън :11

Потребителски аватар
traveller

Мнениеот traveller » Пет 28 апр 2017 19:13

Извинявам се за отсъствието, така да обобщим написаното -
1. Възможно е да се направи това с заключването след определена скорост с VCDS, което предполагам е програма подобна на VAG COM.
2. Оказа се, че за багажника ми изписва, когато е отворен, което е супер, а за вратите казахте, че няма как да стане, което не е болка за умиране, но е полезно все пак.
3. Все още не мога да си обясня как като заключвам от ключа с централното задна лява се заключва, а когато заключвам с копчето в колата докато пътувам, задна лява се заключва и моментално след това се отключва...
4. Относно хватката с антената ще се радвам, ако има такава и някой я сподели, защото това е доста дразнещо, дори когато съм при багажника не мога да си заключа колата... :D
5. За борд компютъра количката ми е в оборотомера, съответно както е казал колегата няма как да се активира функцията км до бензиностанция, а таблото ми е с дисплей до половината, отгоре са лампички, отдолу е самия дисплей.
6. Препоръчайте все пак колеги някъде тук в София, кой има кабели и въпросните 3 програми и може да ми свърши тези задачи смяна на език, за прозорците, заключването след определени км и т.н, срещу заплащане разбира се.

P.S. Има едно основно нещо, което не разбирам, какви са тези микроключета и защо както казва колегата xxx_man трябва задължително да са дефектни? :D

gddbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gddbg » Нед 30 апр 2017 3:41

За 3 и аз го имам тоя проблем. Обаче при мен е странното,че се заключват по диагонал.и Другото много странно е че се заключват предната шофьорска и задната дясна. Като предната шофьорска както 90% е с неработещо микроключе ,защото не ми светва плафона при отваряне ,а при всички други светва, но се заключва... Пасажерската и задната лява които уж са с работещи ключета се заключват и се отключват след секунда две. Не знам дали не е от комфорт модула това, защото често си прави майтап и светва плафона когато си иска без значение дали съм натиснал копчето му или не.
За 4 ,защо просто не пробваш от всяка страна на колата с него да отключиш и ако от една бачка значи е нещо от антената. Ако ли не просто може да имаш много слаби батерии. А и антената не е ли в таблото тъй като при адаптиране на ключа го насочват към него?
Микро ключетата са като на по-старите коли дето са отстрани по вратата еди бутончета сеедно само ,че тука са направили глупостта да ги направят супер чупливи и да ги вкарат в бравата която си е играчка да сваляш.

Потребителски аватар
traveller

Мнениеот traveller » Сря 03 май 2017 21:22

Един бърз въпрос колеги, когато пусна климатроника само едната перка ми се върти (по-малката), така ли трябва да е или и двете трябва да се включват и ако трябва да са и двете, защо голямата си почива тогава?!

Потребителски аватар
vlado_tonev
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Сря 03 май 2017 21:41

И двете трябва да тръгват на първа степен.В перката ти е проблема.И не отлагай ремонта на перката,защото малката не смогва в жегите и има опасност да се счупи компресора от високото налягане.

Потребителски аватар
traveller

Мнениеот traveller » Сря 03 май 2017 21:53

Има ли някаква възможност да е просто някакъв кабел, който стига до нея и се е прекъснал или просто нова перка трябва да се купува?

Потребителски аватар
vlado_tonev
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Сря 03 май 2017 21:58

Не,не е от бушон,кабел или букса.Свали я и виж дали може да се отремонтира.Обикновено им гърмят резисторите вътре или четкодържателя се скапва.Ремонта е около 30 лв,а нова е 70-80

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”