Голф 2 - ръжда по праговете
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 2 - ръжда по праговете
Здравейте, имам ФВ Голф 2, на който зимата му се наду боята на праговете, пипнах я и вътре имаше вода... Раздрах боята за да излезне водата и от долу метала си беше абсолютно чист, но за месец вече хвана ръжда... Та сега съм се замислил как да спася праговете. Мисля да взема със шлайф машина да сваля малкото ръжда... до чисто и после да намажа с преубразувател на ръжда, след това мисля с полиуретанов грунд, който съдържа цинк, на фирма МИПА, след това шегрен, боя и лак.... Кажете какво ми е мнението най-вече за грунда, такъв ли да бъде или шък епоксиден... колебая се какво да взема.. както и не знам дали е правилно да слагам ръждопреубразувател ( вюрт съм замислил ).. ще се радвам да чуя повече мнения. Мерси
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 2 - ръжда по праговете
Ми,аз прозедирах така
1.механично премахване на ръждата,шкурка,телена четка,песъкоструй.
2.ръждопреобразувател на Вюрт,въпреки привидно честия метал винаги се намира какво да преобразува.Чака се 24ч.Шлайфане.
3.пасивиращ или реактивен грунд,търговското название на този на Сикенс е Уашпраймер,има го и на други производители,мисля,че последно ползвах на Новол.Пак се чака 24.ч .Шлайфане.
4.Епоксиден грунд.
5.Каквото покритие следва,шагрен,боя.
Ако праговете са сменяни е възможна да не са подготвени добре за боя,щом шагрена пада и отдоле излиза метал,а не някакъв грунд.Ако е така,по-добре изчисти целите прагове и ги грундирай,а след като приключиш с външното разкрасяване,намери пистолит за подови покрития с дълго сонда и напълни кухините с консервационна вакса/тече парафин.Мипа имат много добра.
1.механично премахване на ръждата,шкурка,телена четка,песъкоструй.
2.ръждопреобразувател на Вюрт,въпреки привидно честия метал винаги се намира какво да преобразува.Чака се 24ч.Шлайфане.
3.пасивиращ или реактивен грунд,търговското название на този на Сикенс е Уашпраймер,има го и на други производители,мисля,че последно ползвах на Новол.Пак се чака 24.ч .Шлайфане.
4.Епоксиден грунд.
5.Каквото покритие следва,шагрен,боя.
Ако праговете са сменяни е възможна да не са подготвени добре за боя,щом шагрена пада и отдоле излиза метал,а не някакъв грунд.Ако е така,по-добре изчисти целите прагове и ги грундирай,а след като приключиш с външното разкрасяване,намери пистолит за подови покрития с дълго сонда и напълни кухините с консервационна вакса/тече парафин.Мипа имат много добра.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”