Здравейте на всички,
Имам Голф 3 на бензин и газ вече 4 години, но от известно време (1-2 месеца) има неравномерна работа на двигателя (неравномерно прекъсва или забива когато подавам газ) само при работа на бензин. Последните няколко месеци съм сменил с нови - ламбда сондата; горивния филтър; гуменото платно на регулатора на налягане в моноинжекцията; почистване на дюзата на ултразвук; датчик но Хол. За малко се оправи проблема при работа на бензин и пак почна на старата песен.
Имате ли някакви идей как мога да оправя проблема?
Благодаря предварително.

Golf MK3 1993г. 1.4 АBD (60 HP)- неравномерна работа на бензин
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Re: Golf MK3 1993г. 1.4 АBD (60 HP)- неравномерна работа на бензин
Бензиновата помпа в какво състояние е?
Откачи буксата на температурния детчик на фланеца на главата и пиши после има ли промяна/подобрение в работата на двигателя на бензин.
- bomar
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: 1.4 ABD
На бензиновата помпа и мериха налягането преди около месец и ми казаха че налягането и е добро, като не съм питал за показателите й.
А утре ще откача буксата на температурния датчик и ще пиша за резелтата.
Лека и приятна вечер за сега.
А утре ще откача буксата на температурния датчик и ще пиша за резелтата.
Лека и приятна вечер за сега.
- bomar
DoH_KuXoT, откачих буксата на температурния датчик (датчика с 4-те жици до термостата на антифриза). Работата на двигателя при бензин не се променя и пак прекъсва.
Споменаха ми, че трябва да сменя дюзата с нова (а тя е много скъпа). О многото майстори при който ходих се оказва, че точна диагностика не може да се направи. И затова пиша за този проблем тук във форума. Ако може да се реши някак проблема.
Благодаря ви и лек ден.
Споменаха ми, че трябва да сменя дюзата с нова (а тя е много скъпа). О многото майстори при който ходих се оказва, че точна диагностика не може да се направи. И затова пиша за този проблем тук във форума. Ако може да се реши някак проблема.
Благодаря ви и лек ден.
-
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: ABD 1994g
Здравей колега какви обороти държи колата ? Налягането на бензиновата помпа е 1,2 бара.
Напиши какви обороти ти поддържа на празен ход колата на бензин трябва да са 800 това е за АБД мотор.
Прекъсването и забиването може да са от много неща но първо оборотите.
Напиши какви обороти ти поддържа на празен ход колата на бензин трябва да са 800 това е за АБД мотор.
Прекъсването и забиването може да са от много неща но първо оборотите.
-
- Автомобил: lancia y10 golf 3
- Двигател:
Другата ми кола /ланчия ипсилон/ е така от както съм я купил -10 год. Оня ден реших да питам колко струва плочка на ТПС Бош ...казаха ми-140 и проблема отпадна от дневния ред завинаги. На бенз. карам само до най близката газстанция и зимата около 100-200 метра след палене. Никакъв проблем и в следващите 10 год така да я карам /живот и здраве/.
bomar написа:DoH_KuXoT, откачих буксата на температурния датчик (датчика с 4-те жици до термостата на антифриза). Работата на двигателя при бензин не се променя и пак прекъсва.
Благодаря ви и лек ден.
Надявах се при теб да се окаже моя проблем , който се реши с нов датчик, но явно е нещо друго. Нека и другите колеги се включат, че аз карах такъв голф 3 месеца само и не съм го разучавал много много.
- bomar
Точно този модел няма оборотметър. А за налягането на бензиновата помпа писах това което ми каза майстора, че то е нормално, но не питах колко точно е. Ще търся някой да правери компютъра(това ми споменаха преди малко).
Но засега ще карам така.
Много благодаря на всички отзовали се и лек ден.
Но засега ще карам така.
Много благодаря на всички отзовали се и лек ден.
- george.antonov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD
Здравей колега,аз карам същия голф ,ама има оборотомер. Да попитам сменял ли си бензинов филтър и майстора къде мери налягането - преди филтъра или на маркучите преди дюзата?
Последна промяна от IvanMan на Пет 04 май 2018 19:51, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение. Използвай бутон "нов отговор".
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение. Използвай бутон "нов отговор".
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”