Прочетох правилата на форума и след едно бързо търсене на тема гореспоменатия проблем не успях да намеря такава. Извинявам се предварително, ако вече има тема по въпроса.
Наскоро си сложих темпомат на голфа (VW Golf 4 1.9 TDI, ARL, 150 PS) и след което го активирах през Vag-Com всичко си работи както трябва. Проблемът е, че лампата на арматурното табло ме дразнеше, защото светеше когато самата функция на круиз контрола е активна, а не когато съм задал скорост и круиз контролът функционира / спазва скоростта. Целта на тази тема е да опиша как стигнах до решение на проблема, защото информацията относно софтуерната деактивация на този индикатор е доста оскъдна. За хората, които са работили с EEPROM, интересното започва от точка 5.
1. Инсталирах VAG EEPROM Programmer V1.19g (защото съм на Windows 10 x64). За тези, които са на XP / Windows 7 (х32) - VAG-K+CAN Commander ще свърши работа.
2. Използвам най-обикновен OBD2 към USB KKL- кабел (моят е този: https://www.ebay.de/itm/202879018037?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649)
3. Настроих COM-порта през диспечера на устройствата (device manager) да е на COM1
4. Свързах колата и компютъра и след това дадох на контакт
5. Стартирах VAG EEPROM Programmer--> Dash --> Read EEPROM
6. След това трябва да бъде изкарана матрицата с хексадецимални числа и техният ASCII превод отдясно. Ако има грешка и не се покаже нищо, една бърза проба през функцията за тест на връзката през Vag-Com-a би показала дали проблемът е в настройката на кабела или някъде другаде.
7. Гледаме позицията 0x1EE (ред 0001Е0, колона 0Е). На тази позиция трябва да пише E9
8. Променя се на F9
9. Dash --> Write EEPROM
10. Като мярка за сигурност изключих и включих на контакт
11. Enjoy
Сега, лампата свети само когато задам скорост, а не когато темпоматът е включен

Важно - при смята на COM-порта е възможно след това Vag-Com-а /VCDS да не може да се свърже с колата, защото кабелът е на различен порт. Връщане на първоначалната позиция или донастройка на Vag-Com-a решават проблема.