Автомобилът е Бора 1.9 тди с климатроник.
Лятото климатика охлажда перфектно,дозареждан е преди около 4 години.Но когато пусна режим отопление,примерно 28°,29° и HI ,тръбата от компресора към изпарителя е заскрежена обилно и студена,двете перки работят.Това не е нормално,би трябвало да се изключи компресора.
Когато натисна бутона Econ двете перки на радиаторите и компресора спират да работят.
При позиция Hi и изключен от буксата пресостат компресора не работи и топли добре.
Според мен има проблем с некоректно управление на компресора заради дефектирал датчик,или блок,но не разбирам от това.
Къде може да е проблема?Препоръчайте коректен сервиз.
Дунапрена на клапите е започнал да се разпада .
Бора 1.9 тди.Не изключва климатика при режим отопление
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Re: Бора 1.9 тди.Не изключва климатика при режим отопление
Това е когато ти духа на предното стъкло за да премахне влагата от него. Премеси да духа на централните духалки и няма да се включва.
Опитвах,пак се пускат двете перки и компресора .
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
На режим Ауто климатика работи винаги, без значение от зададената температура. Това е нормално и не пречи на отоплението. Щом трудно топли, значи имаш някакъв проблем с клапите или с радиаторчето на парното.
Малко развитие на случая.Смених термостат,че си беше тръгнал.Вече духа горещ въздух като достигне 90° на таблото,но само при режим Econ.Като изключа Econ става още по-горещо за половин минута и плавно почва да духа по-хладен въздух.Теста е правен при изключено обдухване на предно стъкло винаги.
Със сигурност имам да ремонтирам клапи,това е ясно,но все още дунапрена не се разпаднал напълно и има прилично отопление .
Не разбирам защо компресора работи на пълна мощност ,когато е изключено обдухване предно стъкло и изключен Econ.Преди нямах този проблем.
Със сигурност имам да ремонтирам клапи,това е ясно,но все още дунапрена не се разпаднал напълно и има прилично отопление .
Не разбирам защо компресора работи на пълна мощност ,когато е изключено обдухване предно стъкло и изключен Econ.Преди нямах този проблем.
- Ивайло Димов
- предупреждение за БАН
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: 1800 -20V -AGN -1999
Една диагностика може да покаже ако има някой датчик ,който е дал фира .Другия вариант е панела да е за смяна аз сменях на моята кола, за нашите коли има голям избор по моргите и цената до към 50-60 лева .Ако се стигне до смяна гледай само да не е от кола с дясна дирекция ,че ще има драми с управление на клапите.Пробва ли да изключиш режим auto ?При температури под 5 градуса компресора на климатика не тръгва .
Нека някой от колегите да каже има ли при Голф и Бора комбинация с натискане на бутони за диагностичен режим .
Нека някой от колегите да каже има ли при Голф и Бора комбинация с натискане на бутони за диагностичен режим .
4FA 00 показа климатроника ,мотор клапа вътрешна циркулация доколкото намерих информация.
Режим ауто никога не ползвам.
Режим ауто никога не ползвам.
- Ивайло Димов
- предупреждение за БАН
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: 1800 -20V -AGN -1999
А реално като натиснеш бутона за вътрешна рецуркулация той реагира ли ,чува ли се клапата ?Обикновенно като е включен започват да се запотяват леко прозорците .
Гледам ,че си от София виж тази тема във форума за сервиз Елбатрон .Доста колеги ползват услугите им и са доволни от работата и обслужването .
viewtopic.php?f=13&t=44549
Гледам ,че си от София виж тази тема във форума за сервиз Елбатрон .Доста колеги ползват услугите им и са доволни от работата и обслужването .
viewtopic.php?f=13&t=44549
Има някаква реакция,плавно намалява силата на духане на вентилатора ,чува се че работи моторчето и мести уж клапата.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
viking. написа:Режим ауто никога не ползвам.
Груба грешка. За какво ти е климатроник тогава?
От това,че не ползвам режим Ауто ли ми се е появил проблема?Съмнявам се много.Климатик ползвам само лятото,не ми се дишат микроорганизми цяла година.Компресора го пускам да работи и при 10° външна температура примерно профилактично.
Ако някой не го мързи да си пусне климатроника ,да даде позиция hi без режим econ и обдухване на челно стъкло и да каже въртят ли се двете перки и студена ли тръбата към изпарителя ми е достатъчно да реша проблема.
Ако някой не го мързи да си пусне климатроника ,да даде позиция hi без режим econ и обдухване на челно стъкло и да каже въртят ли се двете перки и студена ли тръбата към изпарителя ми е достатъчно да реша проблема.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”