Здравейте, наскоро купих VW Bora 2000 година. След като отключа с дистанционното или с ключа колата, 2 от 4-те врати се отварят от втория път, следва затваряне и при следващ опит за отваряне, то вратите се отварят от първия път без проблем. Проблем има, когато заключа колата (с дистанционното или с ключа), след това отключа и правя опит за отваряне на врата: това е при левите врати, предна и задна, а за да отваря предна дясна врата трябва да натисна с другата ръка горната част на рамката на вратата, за да може да се отвори - е това вече е голяма магия, не знам как това може да повлияе на бравата за да сработи!? Само дясна задна врата е на „шест“.
Четох дълго във форума, за да попадна на подобен проблем, но не намерих такъв случай.
Искам да Ви питам, дали някой не е имал подобно затруднение при отваряне на вратите и как го е решил?
VW Bora 2000 година седан 1.6, генерация (1J2) – проблем с отваряне на вратите
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Re: VW Bora 2000 година седан 1.6, генерация (1J2) – проблем с отваряне на вратите
Няма нищо особенно в твоя случай.И аз съм със същата 24 год.кола.Сменяш сноповете кабели врата-купе:
а)предна дясна(шофьорска),ако не се оправи следва-
б)предна лява,ако пак няма резултат-
в)задните две врати.
г)смяна на кабелите в маншона купе-капак на багажника(ако имаш проблеми с оварянето му)
Ако всичко до тук не помогне-смяна на комфорт модула.
а)предна дясна(шофьорска),ако не се оправи следва-
б)предна лява,ако пак няма резултат-
в)задните две врати.
г)смяна на кабелите в маншона купе-капак на багажника(ако имаш проблеми с оварянето му)
Ако всичко до тук не помогне-смяна на комфорт модула.
-
- Автомобил: Бора
- Двигател: АКЛ 1999
Re: VW Bora 2000 година седан 1.6, генерация (1J2) – проблем с отваряне на вратите
Комфорт модула /този под кормилото / може да се ремонтира . Има електроника и във всяка врата , тя е неремонтируема според мен , но може някъде да я поправят . Занеси го в телевизионен сервиз или на майстор на автомобилна електроника и поискай да проверят за отлепени крачета /познават се по тъмните кръгчета около крачето / , да ги презапоят и да ти сменят електролитните кондензатори . Ако го правиш сам , добре е стария калай да се изсмуче с помпа /разпоява се с малко нов/ и да се сложи нов . Мойта аларма /аз съм я монтирал /, може да заключва и да вдига забравен прозорец , не може да отключва , отключвам само с ключ . Задна лява врата се заключва нормално с аларма и с ключа , но понякога не се отключва от първи път . Сигурен съм , че проблема е във вратата , но понеже трудно се разглобява и все не и идва време . На шофьорската врата има копче , което отключва и заключва всички врати , когато ключа е на контакт , то работи ли ? Ако то работи , значи кабелите са здрави , проблема трябва да се търси в модула или във вратите . Дистанционното заводско ли е , или е слагано допълнително ? Аларма има ли или само отключва и заключва ?
Благодаря Ви, за бързите отговори. Сега проверих, когато ключа е на контакт, копчето на предна лява врата, което отключва и заключва вратите работи. Дистанционното е заводско, няма аларма, дистанционното само отключва и заключва.
Мога сам да презапоя проблемните спойки, може ли да ме насочите къде се намират комфорт модула и тези електрони модули, които са във вратите?
Мога сам да презапоя проблемните спойки, може ли да ме насочите къде се намират комфорт модула и тези електрони модули, които са във вратите?
-
- Автомобил: Бора
- Двигател: АКЛ 1999
Модула се намира под кормилото , свалят се пластмасите , хванат е с два болта и два куплунга са включени в него , доколкото си спомням . Аз се занимавах с него , защото заедно с радиото бяха почнали да ми съсипват акумолатора . От тогова нямам проблеми , преди месец мерих , 19 милиампера при заключена с ключ и 20-22 милиампера при включена аларма . Електрониките във вратите са захванати към мотора за стъклото . Не те съветвам да ги пипаш , всичко е смд , лакирани са против влага , трудни са за ремонт . Със заключванто и отключването не съм се занимавал , освен включването на алармата към кабели , които излизат от бравата на шофьорската врата . От мен толкова , драсни два реда , като решиш проблема .
Благодаря, разбрах. Този комфорт модул дали управлява плафоните в купето, че и те не светят, примигват от време на време? Което говори, че там има проблем.
-
Естествено,че имат връзка.Сигналите вървят така-датчик врата(отворено,затворено положение)-комфорт модул-плафон.
Задните плафони имат 3 положения-включено(плофона светви постоянно) ,изключено(средно половение-не светва никога)и включено(светва само при отворена съответната задна врата.
С предния централен плафон нещата са на същия принцип.Има си и картинки по-лесно да се ориентира човек кой режим е включен.
Понеже при теб ремонтите са отлагани и са се натрупали няколко проблема,то бих ти предложил следния подход
а)проверка на предпазители-Ф6(5А)централно заключване,Ф14(10А)вътрешно осветление,Ф37(10А)система комфорт
б)проверка на всички плафони за изгорели и диодни крушки
в)проверка за оголени или пречупени кабели във всички маншони купе-врата.
След като провериш и евентуално отстраниш проблемите от по-горе-отиваш на автодиагностика да ти изтрият всички досегашни грешки.Караш колата 2-3 седмици и пак на диагностика.Този път обаче ще искаш да ти запишат(примерно на плашка)всички нови грешки и ги качваш тук в темата си.Все ще се намери кой да ти обясни къде и какво точно да ремонтираш.Успех.
Задните плафони имат 3 положения-включено(плофона светви постоянно) ,изключено(средно половение-не светва никога)и включено(светва само при отворена съответната задна врата.
С предния централен плафон нещата са на същия принцип.Има си и картинки по-лесно да се ориентира човек кой режим е включен.
Понеже при теб ремонтите са отлагани и са се натрупали няколко проблема,то бих ти предложил следния подход
а)проверка на предпазители-Ф6(5А)централно заключване,Ф14(10А)вътрешно осветление,Ф37(10А)система комфорт
б)проверка на всички плафони за изгорели и диодни крушки
в)проверка за оголени или пречупени кабели във всички маншони купе-врата.
След като провериш и евентуално отстраниш проблемите от по-горе-отиваш на автодиагностика да ти изтрият всички досегашни грешки.Караш колата 2-3 седмици и пак на диагностика.Този път обаче ще искаш да ти запишат(примерно на плашка)всички нови грешки и ги качваш тук в темата си.Все ще се намери кой да ти обясни къде и какво точно да ремонтираш.Успех.
Ехе, това се казва алгоритъм по отстраняване на натрупани проблеми от предишен собственик - много благодаря!
Проверих крушките в плафоните са LED, ще купя комфорт модул и ще изследвам кабелите, ще отнеме време, но ще пиша, до къде съм го докарал.
Лек ден.
Проверих крушките в плафоните са LED, ще купя комфорт модул и ще изследвам кабелите, ще отнеме време, но ще пиша, до къде съм го докарал.
Лек ден.
-
И смени лед крушките с нормални.Не бързай да сменяш комфортмодула.
Да, това го разбрах, обясненията Ви са много акуратни. Тази събота или неделя почвам със смяна на крушките в плафоните, после оглеждам кабелите между купето и вратите, дали с изолирбанд или с някаква друга изолация например шлаух, ще изолирам и ще огледам (смяната на кабели не е толкова просто, като гледах клипчета). После ще пиша.
Здравейте, смених всички крушки от LED на обикновени с нажежаема жичка (оказаха се с различни размери), бушоните F6 и F14 са здрави, отворих кабели в предна дясна и задните врати, много добре бяха опаковани, но е много ограничено пространството, за да може да се огледат добре за прекъснат проводник, в края на краищата крушките в плафоните не светнаха. Имаше един момент, в който светнаха лампите (има отделен бутон за тях), които са независими от отваряне на вратите, но това беше за кратко.
Ще повикам един приятел да погледне с автодиагностика за грешки - след това ще пиша.
Ще повикам един приятел да погледне с автодиагностика за грешки - след това ще пиша.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Със сигурност ще има грешки в бравите.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
За тук си Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета.
Проблема ти е в бравите на вратите. Не ги ремонтирай, смени ги с нови китайски.
Проблема ти е в бравите на вратите. Не ги ремонтирай, смени ги с нови китайски.
Няколко дни не бях карал Бората и днес, като слязох в гаража (колата беше незаключена) отворих вратата и хоп всички лампи в плафоните светнаха, работят и лампите над сенниците, направо онемях, но радостта ми бе за кратко. Заключих колата, после отключих – лампите в плафоните повече не светнаха. За мен това е пълна мистерия!?
Предполагам, мога да направя извода, че комфорт модула е изправен и основния проблем си остава в бравите. Но не мога да си обясня, как фактора престой отключена кола за няколко дни влияе на работата на бравите!?
Предполагам, мога да направя извода, че комфорт модула е изправен и основния проблем си остава в бравите. Но не мога да си обясня, как фактора престой отключена кола за няколко дни влияе на работата на бравите!?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
С тия ЛЕД лампи си го ошашкал здраво.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”