Питане за ключета на лампите при Бора / Golf 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ludmil
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: RP 1990
Контакти:

Питане за ключета на лампите при Бора / Golf 4

Мнениеот ludmil » Пет 11 окт 2024 19:00

Здравейте!
На Bora-та и вероятно на още много модели след 2002-ра ключетата за лампите на плафоните и въобще за комфорт модула са вътре в бравите. И след 10-на години престават да работят.
За да се сменят трябва да се разглоби врата, прозорец, брава и още куп щуротии. И от какъв зор? Какво им беше лошо на добрите стари ключета на купето, които струват 4 лв. и се сменят за 10 минути.

Та, на Бора-та нито едно от ключетата не работи и на 4-те врати и е най-малкото досадно, защото като отключиш с дистанционното, колата се заключва след малко, защото комфорт модула не знае, че си влязъл. А пък може и да се окаже, че си заключил ключовете вътре. Отделно вечер като влезеш в колата е пълен мрак.

Не бих се хванал с този филм на ужасите да разглабям всичките 4 врати, изгледах едно клипче много сложно е, дори стъклата трябва се махат за да се разкачи и извади бравата, да не говорим за разглабянето ѝ.

Мисля си, много по-лесен вариант е да се монтира на купето ключенце като това и да го вържа към кабелите на ключето, които отиват към бравата.
Някой правил ли го е?

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за ключета на лампите при Бора / Golf 4

Мнениеот Tipsy » Пет 11 окт 2024 19:32

Преди години съм срещал тема в този форум как се преправя с ключе от жигула ако не се лъжа.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 11 окт 2024 19:44

С бутон от Опел беше. За предните врати стъклата не се махат. Да, тегаво е, но бравите се демонтират сравнително лесно. При задните е дърво голямо.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 12 окт 2024 17:28

ludmil написа:Здравейте!
....Мисля си, много по-лесен вариант е да се монтира на купето ключенце като това и да го вържа към кабелите на ключето, които отиват към бравата.

Вместо това недодялано нерадозумение си купи от Евро 07 бутони за Шаран/Алхамбра до 2001 г.с гумен презерватив на бутона. Мога да ти дам номер / ще го търся/

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Вто 15 окт 2024 6:01

разпробий колонките на колата слага и външни бутони, режи кабела към бравата защото тя е проблемна .Езика които заключва е износен покрит е с пластмаса която с годините се накъсва за това и ключето се прецаква кабела мисля по спомен беше кафява с бяла лента прекарваш го до бутона и си готов, по принцип не е лошо да се извадят бравите да се припоят платките им но не е наложително каквото и да е станало ще заключат ако работи моторчето вътре

Потребителски аватар
ludmil
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: RP 1990
Контакти:

Мнениеот ludmil » Нед 17 ное 2024 13:15

kris11 написа:
ludmil написа:Здравейте!
....Мисля си, много по-лесен вариант е да се монтира на купето ключенце като това и да го вържа към кабелите на ключето, които отиват към бравата.

Вместо това недодялано нерадозумение си купи от Евро 07 бутони за Шаран/Алхамбра до 2001 г.с гумен презерватив на бутона. Мога да ти дам номер / ще го търся/

Дай моля те номера!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”