golf 3 gt - изцвърча, изчезна тока и умря

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
drdos
Автомобил: golf 3
Двигател: aft

golf 3 gt - изцвърча, изчезна тока и умря

Мнениеот drdos » Сря 21 май 2025 18:17

Здравейте, колеги. Моля за помощ и съвет. Golf3 gt AFT мотор. 6 месеца не го карах и като почнах да го карам почна много да гори по MFA 20-30! и да работи като дизел неравномерно и няма мощност. Преди некарането бях сменил свещи, кабели, бобина и работеше добре. Миналата година му правих основен ремонт на мотора. И чудейки се какво може да е реших да сложа една оборотна бобина да видя ще има ли разлика. Веднъж запали същата работа, загасих и втори път въртя да запаля и нещи изцвърча вътре в салона (като се едно кондензатор изби) и всичко угасна на таблото. Никакви контролни лампи не светят, помпата не се чува съответно върти но няма как да запали. Ток има единствено в светлини и аварийки, никаде другаде. Гледах важните бушони здрави са, нещо сериозно е. То изцвърча/изсвири нещо и така умря. Имам един OBD2 кабел (един син) дето съм връзвал предишната ми кола ама съм загубил диска а то няма етикет марка нищо иначе да се опитам да видя дали ще се свържа с компа ама не мога да го настроя. Може и да е изгорял или аз бъркам. Слагам USB - com драйвър, ваг кома вижда порта и до там после дава грешка няма комуникация с OBD кабела (то като има светва и светодиод на кабела). Какво може да е? Комп-а? Реле?Не знам кое реле за кфо е. Късо съединение някъде (къде)? Други електронни модули има ли? Аз и не знам къде да го закарам изобщо да не говорим без да ми отрежат главата от кръста. От Пловдив съм. Колата е (беше) запазена и обгрижвана. Моля помогнете.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: golf 3 gt - изцвърча, изчезна тока и умря

Мнениеот stefan4o » Сря 21 май 2025 19:29

Някъде може да е имало халтава връзка и да има вече нагоряло по инсталацията. Вероятно и някой предпазител е дал фира. Закарайте колата при читав механик, ако нямате елементарни познания за работа с мултицет.

drdos

Мнениеот drdos » Съб 24 май 2025 10:58

свалих ECU-то ...толкова централно да умре всичко...освен да взема едно на сляпо и да пробвам..само не знам има ли имобилайзер...в ключа няма ама де да знам дали не е в салона скрит транспондера...как мога да раязбера? Компютъра е siemens
5wp4 298 / 037 906 025 T номер на рама wvwzzz1hzvb075939 .. Бушони гледах важните няма изгорял, по - сериозно е... Има ли толкова важно реле от всичките от което може да умре така? Във всеки случай го чук как изцърка като умря..
Компютъра го отворих, видимо нямя нагоряло до където се вижда, но чипа е под голям метален капак, който е запоен.

Потребителски аватар
boar
Автомобил: Golf III
Двигател: ADZ 1995

Мнениеот boar » Съб 24 май 2025 13:49

Писах ти лс

drdos

Мнениеот drdos » Сря 11 юни 2025 11:36

пробвах с друг комп същата работа релета и бушони гледахме...някой има ли контактен ключ да не е от клемореда...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”