имаш един механично задействащ се хидроразпределител на задния мост който ти подава по голям дебит течност към задните спирачки когато колата е натоварена.
ако караш повече време празен задните накладки работят по малко и оттам няма толкова прах по джантите.
карай и се не притеснявай.
това не те освобождава от разпределителя-ти пак си го имаш. а като са барабани не може да има прах колкото на дисковете и ти го знаеш-що се бъзикаш? питай нещо сериозно!
това е абсолютно нормално.ваското1 ти обясни.
като свалиш барабаните ще видиш,че и там има прах. ако си с ляти джанти ги измивай по-често защото при загряването на джантите феродовия прах се спича и много трудно пада.
карай и не се плаши
А мога ли аз да попитам защо нямам такъв разпределител за задните спирачки. Колата е Голф 2 86 г. А и нещо задните не ми държат както трябва май и ръчната никаква я няма. /Накладките са добре и са читави като марка/
не може да нямаш! той е закрепен на купето и е свързан с моста механично (обикновено с пружина) и като е изправена колата пружината е обтегната и издърпва разпределителя и му намалява дебита. като се натовариш колата "ляга" и пружината се охлабва щото и моста се прибира към купето. и пуска повече дебит. горе долу всички работят така. малко е по сложно ако си 4х4 защото задното окачване е независимо ама пак има подобма гяволия. прегледай-може да ти е избягала някъде пружината и да няма връзка м/у моста и купето-ама тогава задните ще ловят като за световното. може да е клеясал нещо разпределителя и вече да не се влияе от положението на моста а да е затворен by default. не знам-прегледай го!
и моя няма....тази тема я пишем за трети път , а прах от накладкти от пред имам колкото искаш, това е щото са готини и се харчат те а не дисковете, тогава ще има метални стружки