смяна на масло на скоростна кутия г4
- mi60
- Автомобил:
- Двигател:
смяна на масло на скоростна кутия г4
и някои да знае къде е пробката за наливане на маслото на скоростната кутия на голф 4 въпреки че на повечето коли е от долу на видно място намерих само тази за източването му
- pastora_bg666
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега и аз съм с голф 4 скоростите малко запъват като влизат и се чудя дали в близко бъдеще и аз да правя това. .... незнам при тебе сериозно ли е положението та си тръгнал да го сменяш? Незнам как става ама ей-тука http://zamunda.net/details.php?id=74118 ръководството за ремонт и екплоатация на Г4. Дръпни го и потърси в него.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Масло
Само за сведение- оригиналното масло в Юнитрейд е 18лв/литър
Евтинджос
Не се занимавайте с ментета
Евтинджос
Не се занимавайте с ментета
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stambetu написа:колеги по повод това което сте писали
някой който вече е извършил тази манипулация,т.е. си е сменил маслото,може ли да каже дали има промяна,още ли си му заяждат скоростите както преди или е поне една идея по добре
Смених го веднъж и НИЩО, помислих че не е добро маслото!!! Смених го и него и пак НИЩО......гадост голяма!!!Иначе ми влиза трудно втора и то докато загрее, после е ОК!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
gomez написа:Stambetu написа:колеги по повод това което сте писали
някой който вече е извършил тази манипулация,т.е. си е сменил маслото,може ли да каже дали има промяна,още ли си му заяждат скоростите както преди или е поне една идея по добре
Смених го веднъж и НИЩО, помислих че не е добро маслото!!! Смених го и него и пак НИЩО......гадост голяма!!!Иначе ми влиза трудно втора и то докато загрее, после е ОК!!!
туко що ме отказа да го сменям до лятото

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
gomez написа:Stambetu написа:колеги по повод това което сте писали
ВСЕ ЕДНО ГОВОРИШ ЗА МОЙТА КОЛА!!! Значи втора влиза едно такова......ъъъъ странно...не хърка, просто не иска да влезе....ако я изрежа на високи оброти влиза иначе трябва леко да понатисна и да позадържа....баси филма...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм
Още не съм го сменил.
Според сервиз на 80 000 трябвало да се смени.
Но само на първите 80 000, след това няма нужда
Моя понеже ги направи преди седмица и му взех масло, ама все нямам време.
Чак проблеми нямам с превклюването. Малко повече сила изисква отколкото ми се струва нормално, но свикнах.
Според сервиз на 80 000 трябвало да се смени.
Но само на първите 80 000, след това няма нужда
Моя понеже ги направи преди седмица и му взех масло, ама все нямам време.
Чак проблеми нямам с превклюването. Малко повече сила изисква отколкото ми се струва нормално, но свикнах.
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
преди месец смених маслото... преди да го сменя някой път трудно включваше на първа и на задна, което много ме дразнеше особено по светофарите... та отидох в сервиз да видят дали има нужда от доливане и ми казаха че има малко нужда, но и маслото изглеждало за смяна... та направо си викам дето ще доливам направо ново да сложа... побра 2 литра по 18лв май беше, елф май сложих но не съм сигурен (по каталог гледаха- не помня вискозитета), но след смяната имаше огромна разлика! все едно съм забил лоста за скоростите в краве масло... супер меко влизат скоростите... процедурата е бърза и не много скъпа и ви съветвам да я направите... иначе маслото се точи и налива с едно пособие като голяма спринцовка
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Някой колеги споменават за подобрение в превключването след смяна на маслото но според мен това е по-скоро самовнушение защото за да има подобрение значи или не си имал масло или вече не е било масло за да повлияе чак до там ! Подобрение обаче определено има след смяна на тампоните на двигател-скорости само дето не е толкова евтино и лесно като смяна на масло затова повечето хора не го правят докато не се скапат съвсем тези тампони !
-
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:gomez написа:Stambetu написа:колеги по повод това което сте писали
ВСЕ ЕДНО ГОВОРИШ ЗА МОЙТА КОЛА!!! Значи втора влиза едно такова......ъъъъ странно...не хърка, просто не иска да влезе....ако я изрежа на високи оброти влиза иначе трябва леко да понатисна и да позадържа....баси филма...
май си карал мойта кола

аз затова напоследак... от 1ва... изключвам, форсирам леко и тогава 2ра... смях... една приятелка я карам и вика да няма на задна да караш.... срам
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”